Hlavní obsah

Královská svatba Harryho a Meghan je na spadnutí. V čem půjde americká herečka k oltáři?

Britská královská rodina se chystá na svatbu prince Harryho a americké herečky Meghan Markleová. Video: Barbora Marková, Reuters

 

Reklama

Královská svatba se blíží. Za necelé dva měsíce se Meghan Markleová připojí k nejznámější britské rodině. Vybírá se dort, snubní prsteny a hlavně svatební šaty.

Článek

Pro mnohé je královská svatba především o svatebních šatech. Do velkého dne Meghan a Harryho zbývají necelé dva měsíce a v módních kruzích se už začíná spekulovat, kdo bude americkou herečku k oltáři oblékat.

„No, víte, svatba je svatba. To je pokaždé nádherná čest a privilegium udělat nevěstě svatební šaty,“ vysvětluje návrhářka Stella McCartneyová.

„Myslím, že si určitě vybere návrháře z Velké Británie. Velká Británie má úžasné designéry. Jen si nejsem jistá, kterého nakonec zvolí,“ říká návrhářka Bojana Sentalerová, která s Meghan v minulosti už spolupracovala.

„Myslím, že by měla mít anglického návrháře, když je to pro královskou rodinu. Myslím, že by to bylo vhodné,“ dodal návrhář Mark Badgley.

Sázkové kanceláře mají jasno. Favorizují britsko-australskou značku Ralph&Russo. A to poté, co si Meghan oblékla jedny z jejích šatů na oficiální zásnubní portrét.

Pro módní domy je zpečetění spolupráce s královskou rodinou především velkým byznysem. Jeden známý obchodní řetězec například vyprodal svetr z konfekce okamžitě poté, kdy vyšly fotografie, jak ho má Meghan na sobě.

Zatímco šaty jsou ještě tajemstvím, které královští úředníci drží přísně v tajnosti, snoubenci už si vybrali dort, který budou při svém velkém dni krájet. Upeče se v malém pekařství na východě Londýna. A bude citronový.

Snoubenci také chtějí, aby se i veřejnost cítila co nejvíc součástí oslav. Kromě rodiny a blízkých se svatby zúčastní skoro tři tisíce lidí ze všech koutů Velké Británie. Meghan a Harry prozradili ale i něco málo ze svého soukromí - údajně by se po svatbě co nejdříve rádi stali rodiči.

Zajímá vás, kde se královský svatební doprt upeče? Podívejte se na úvodní reportáž.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 19:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak televizi naladit? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované