Hlavní obsah

Křeček není divočák, Ronaldo nestárne a čínské vlaky

Čtvrtek 12. 9. 2019: Den očima editora Marcela Faikise.Video: Marcel Faikis, Seznam Zprávy

 

Reklama

Přehled událostí s datem 12. září 2019 pohledem editora lifestylových rubrik Marcela Faikise.

Článek

Němečtí policisté řešili kuriózní dopravní nehodu

Německý taxikář ohlásil, že porazil velkého křečka s tesáky. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že se jedná o kance. Řidiči dali dýchnout, opilý nebyl. Potom se policistům přiznal, že do té doby nikdy neviděl divoké prase. Zřejmě chyběl v hodině, kdy se dané zvíře probíralo.

V Etiopii brzy přestane jezdit jeden z tamních symbolů

Legendární nebesky modrý Peugeot 404 a 504s, který brázdí většinu etiopských měst, brzy zmizí ze silnic. Některé vozy tak odejdou do důchodu po 60 letech služby. Důvodem obměny je stále obtížnější dostupnost náhradních dílů a velká spotřeba benzinu. Pokud si to mohou taxikáři dovolit, kupují si nová auta s nižší spotřebou. Modrý taxík tak brzy uvidíme jen v muzeu nebo ve filmu.

Cristiano Ronaldo ve svých čtyřiatřiceti letech pořád válí

V zápase proti Litvě vstřelil svůj devadesátý gól za portugalskou reprezentaci a přidal ještě tři další. Stal se tak druhým nejlepším střelcem za národní tým. Pokud tipujete, že na první místě je Messi nebo Pelé, tak se mýlíte. První místo ve vstřelených brankách má íránský fotbalista Ali Daeí, který ve 149 reprezentačních zápasech skóroval 109krát. Tak snad se slavné CR7 podaří ještě 16krát trefit.

To v Japonsku můžete hrát ragby v každém věku

Za pár týdnů začíná mistrovství světa v ragby a hostí ho právě Japonsko. Tento anglický sport se v zemi vycházejícího slunce těší velké oblibě a dlouhou dobu měla tato země nejvíc hráčů ragby na světě. Hráči se sdružují ve veteránských klubech, kterých funguje v zemi na 150. Nejstarším hráčům je přes osmdesát let a každý zápas, který hrají, berou smrtelně vážně. Důkazy v úvodním videu.

Čínský Sirius Black míří do Čech

Na českých kolejích by se brzy mohl prohánět rychlovlak. Jeden z dopravců si je objednal u čínského výrobce a teď jsou na cestě do Čech. Pokud projdou zkouškami, mohly by od příštího roku začít jezdit na našich kolejích. Tak snad to nedopadne jako s Pendoliny.

Reklama

Doporučované