Hlavní obsah

Křetínský a Crestyl změní tvář Prahy. Přebudují Vinohradskou třídu

Foto: Crestyl/EP Real Estate

Crestyl a EP Real Estate postaví první část kancelářského komplexu na Vinohradské třídě v Praze.

Reklama

Přeměna zanedbané lokality Hagibor v Praze 10 se uskuteční za přispění miliardáře Daniela Křetínského. Získal polovinu první části kancelářského projektu, který chystá developer Crestyl.

Článek

Developerská skupina Crestyl postaví první fázi kancelářského komplexu v Praze na Hagiboru ve spolupráci se společností EP Real Estate miliardáře Daniel Křetínského. Informace SZ Byznys potvrdil Crestyl.

„Pro nastartování výstavby u tak rozsáhlého projektu, jakým Hagibor je, jsme považovali za dobré sdílet riziko s dalším subjektem, který navíc může přinést i velkou škálu firem jako potenciální nájemce. Proto jsme se s EP Real Estate domluvili na partnerství pro první etapu kanceláří, která zahrnuje dvě administrativní budovy,“ řekl generální ředitel Crestylu Omar Koleilat.

Stavba první etapy začne ještě letos. Dokončení odhadují investoři na rok 2023. Projekt se nachází na Vinohradské třídě v těsné blízkosti Rádia Svobodná Evropa.

Každý z partnerů má v první části projektu poloviční podíl. „EP má v oblasti nemovitostí velké ambice a uzavření partnerství v případě první kancelářské etapy Hagiboru je i potenciálním krokem k další spolupráci při jiných investicích,“ dodal šéf Crestylu.

Nová čtvrť na Hagiboru poblíž stanice metra Želivského nezahrne jen kanceláře, ale i byty a služby. Nová tvář lokality vzejde z architektonických studií Bogle Architects a Ian Bryan Architects. Na projektu spolupracuje také francouzský krajinář Michel Desvigne.

Celkovou investici do projektu odhaduje Crestyl na devět miliard korun.

Reklama

Doporučované