Hlavní obsah

Křetínský věří vizi s cizincem. Stramaccioniho ze Sparty asi nevyprovodí, míní Mádl se Staňkem

Do fotbalového glosáře přišel tentokrát jako host Luděk Staněk.Video: Luděk Mádl

 

Reklama

Sparta je pod italským trenérem neúspěšná. Ale vrátit se do kolečka stále stejných českých koučů se jejímu majiteli nechce.

Článek

Odejde, nebo ne? Fanoušci fotbalové Sparty jsou nespokojeni s tím, co jejich tým na podzim předváděl pod taktovkou italského kouče Andrey Stramaccioniho. Klub však zatím jasné stanovisko k jeho setrvání či odchodu nesdělil. Proskočila toliko informace, že v průběhu týdne čeká italského kouče setkání a hodnotící schůzka s majitelem klubu Danielem Křetínským.

„Stramaccioni by měl zůstat,“ míní publicista Luděk Staněk. „Když už se Sparta do něčeho velkého pustila, neměla by z toho po půl roce couvat. A vrátit se zase do toho trenérského kolečka se Zdeňkem Ščasným, Jozefem Chovancem a podobně. V něm se předtím točila už dostatečně dlouho.“

Podle informací Luďka Mádla, fotbalového experta Seznam Zprávy, nemíní majitel klubu Daniel Křetínský opustit cestu vymezenou pobytem cizince v pozici hlavního kouče Sparty. „Kdyby snad měl nový trenér přece jen přijít, pak by to pravděpodobně byl opět cizinec. A Stramaccioni by se v takovém případě mohl posunout na pozici sportovního ředitele. Ale nejpravděpodobnější je asi varianta, že Ital zůstane, kde je. A proběhnou třeba jen dílčí úpravy v kádru a realizačním týmu.“

Fotbalová Sparta má za sebou půlrok experimentu, který v létě odstartovala příchodem italského trenéra Andrey Stramaccioniho a řady zahraničních posil.

Když po půl roce dělá Sparta inventuru, zjišťuje, že vypadla už v předkole Evropské ligy, nefiguruje již v osudí domácího poháru a v ligové soutěži ztrácí 18 bodů na plzeňského lídra a 4 body na druhou příčku. Cíle se jí tedy plnit nedaří.

Kdy se majitel Chelsea Roman Abramovič zachoval podobně jako Daniel Křetínský? Které tři trenéry vlastník Sparty obdivuje ze všech nejvíce? Jak to vypadá s návratem Miroslava Pelty nebo Vlastimila Košťála na Letnou? Kdo vlastně nyní tvoří sparťanský management? A kdo slávistický a plzeňský? V čem nebo spíš v kom tkví v tomto ohledu plzeňská výhoda? Odpovědi na tyto otázky najdete ve videu nad tímto textem.

Reklama

Doporučované