Hlavní obsah

Křiklouni v ulicích, odškodné za hlučné sousedy a policisté, co kvůli nízkým platům nerozdávají pokuty

Svět očima Martiny Spěváčkové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jaké události přinesla středa s datem 7. března? Vybírala Martina Spěváčková.

Článek

U prezidenta Donalda Trumpa skončil jeho hlavní ekonomický poradce Gary Cohn. V prohlášení označil možnost sloužit své zemi za čest a šéf Bílého domu mu za službu poděkoval. Agentura Reuters uvedla, že rezignace souvisí s Cohnovým odporem k prezidentovu plánu na zavedení cla na dovoz oceli a hliníku do USA.

V Německu řeší, jak a jestli mají genderově vyvážit slova národní hymny. Zasazuje se o to vládní zmocněnkyně pro rovnoprávnost. Německá média uvedla, že ve hře je návrh, aby se slovo „otčina” změnilo na „vlast” a slovo „bratrsky” na „odvážně”. Jenže nápad s největší pravděpodobností skončí u ledu. Kancléřka Angela Merkelová už dala jasně najevo, že tradiční podoba hymny jí vyhovuje.

Britka, které vadil hluk od sousedů, je zažalovala. Soud jí dal za pravdu a přiznal jí odškodnění 100 000 liber.

Uživatelé na Twitteru se přou o to, kolik je to vlastně „pár křiklounů”. Komunista Zdeněk Ondráček totiž odůvodnil svoji rezignaci na post šéfa sněmovní komise pro kontrolu GIBS tím, že neodstupuje kvůli „pár křiklounům” v ulicích, ale své bezpečnosti. Tak mu někteří Ondráčkovy kritiky vyfotili a poslali, kolik jich vlastně bylo.

Špatně zaplacený policista rovná se spokojený řidič. Tuhle souvislost odhalil průzkum v Portugalsku, o kterém píše deník El Mundo. Zaujalo ho totiž, že v zemi klesl počet pokut za dopravní přestupky o 55 procent, a provedl průzkum mezi policisty. Ti odpověděli, že nejsou víc tolerantní vůči řidičům, ale nespokojení se svými platy, a tak některé prohřešky prostě přejdou.

Reklama

Doporučované