Hlavní obsah

Krmenčík chce odejít, ale Plzeň smetla stamilionovou nabídku Bordeaux ze stolu

Michael Krmenčík v probíhající sezoně nastřílel už 7 ligových branek.Video: David Janeczek, Profimedia.cz

 

Reklama

Bordeaux nabídlo za plzeňského útočníka Michaela Krmenčíka 7 milionů eur (180 milionů korun). Vedení Viktorie ale velkorysou nabídku francouzského klubu smetlo ze stolu.

Článek

Po Tomáši Rosickém a Bořku Dočkalovi se mohl stát Michael Krmenčík třetím nejdražším fotbalistou, který odešel z české ligy do zahraničí. Vedení Viktorie Plzeň ale zatím štědrým nabídkám za svého klíčového hráče odolává.

„Mohu potvrdit, že Plzeň dostala od francouského Bordeaux za Michaela Krmenčíka nabídku v hodnotě 7 milionů eur,“ potvrzuje hráčův agent Dalibor Lacina. „Plzeň nabídku odmítla, ale budeme bojovat, protože já zastupuji hráče a ten chce odejít,“ dodává.

„Podívejte se, hráči bude příští rok 26 let a sám cítí, že by měl udělat další krok v kariéře. Michael deklaroval společně se svou manželkou, že by rád zkusil zahraniční angažmá,“ pokračuje Lacina.

Bordeaux nabízí na Krmenčíka v přepočtu 180 milionů korun a podle Laciny je francouzský klub ochoten nabídku ještě navýšit.

„Můžu potvrdit, že majitel Bordeaux je připraven se spojit s majitelem Plzně panem Paclíkem, aby projednali další možnosti okolo Michaela,“ pokračuje Lacina s tím, že francouzský klub oslovil Plzeň ohledně Krmenčíka poprvé v lednu letošního roku. Právě v zimě prodloužil Krmenčík s Plzní smlouvu do roku 2021.

Šéfům francouzského klubu a také Krmenčíkoví pomalu dochází čas, protože přestupové období v Ligue 1 končí 31. srpna. Pokud by přestup reprezentačního útočníka do Bordeaux nakonec vyšel, tak by se Krmenčík v klubu potkal s Jaroslavem Plašilem.

Reklama

Doporučované