Hlavní obsah

Krnáčová se šéfkou pražského magistrátu nestane. Na testy nepřišla, byla v cizině

Adriana Krnáčová se nakonec novou šéfkou pražského magistrátu nestane.

Reklama

Adriana Krnáčová se v úterý nezúčastnila písemných testů pro uchazeče na nového ředitele magistrátu. Komise ji tak nepozvala k pohovoru, který se bude konat příští týden.

Článek

Bývalá primátorka Adriana Krnáčová se novou ředitelkou pražského magistrátu nestane.

Političku, která se před několika týdny stala místopředsedkyní hnutí ANO v Praze 6, nepozvala komise k pohovoru. Ty se s dalšími kandidáty na šéfa magistrátu uskuteční už příští týden.

Důvodem, proč Krnáčová neuspěla, je ten, že se neúčastnila úterních písemných testů. Je celý měsíc v zahraničí.

Magistrát Krnáčové nabídl několik termínů, kdy by mohla test sepsat. Jenže vždy šlo o data, kdy nebyla v Česku.

Podle informací Seznam Zpráv se během úterního výběrového řízení ještě řešilo, zda tedy nepozvat Krnáčovou k testu po jejím návratu ze zahraničí. Jenže politici z vládnoucí koalice s tím prý nesouhlasili.

Adriana Krnáčová na dotazy Seznam Zpráv zatím nereagovala.

Ústní pohovor se tak příští týden bude týkat jen čtyř kandidátů. Jde o Tomáše Havla, Martu Kopeckou, Karla Bláhu a Radku Říhovou. Z nich by měl tedy vzejít nový ředitel pražského magistrátu. Jiřina Vorlová před několika dny z výběrového řízení odstoupila.

Havel v současné době vede právní odbor pražského magistrátu. Říhová pracuje jako ředitelka na Obvodním soudu pro Prahu 4. Další adeptka Marta Kopecká šéfuje odboru řízení organizací Ministerstva obrany. Karel Bláha byl na Ministerstvu financí ředitelem odboru Státního dozoru nad hazardními hrami.

V komisi, která ředitele magistrátu vybere, jsou zástupci všech stran v zastupitelstvu. Jde o primátora Zdeňka Hřiba (Piráti), náměstka primátora Pavla Vyhnánka za Prahu Sobě, radního Jana Chabra za Spojené síly, Tomáše Štampacha (Svobodní) za ODS nebo Radomíra Nepila za ANO.

Dále pak bude nového ředitele vybírat ještě také pověřená ředitelka magistrátu Zdena Javornická, ředitel kanceláře primátora nebo šéfka personálního odboru magistrátu.

Reklama

Doporučované