Hlavní obsah

Křupání kloubů, morálně závadný Trump a kontroverzní sebevražedný přístroj

Video: Martina Spěváčková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jaké události zaujaly naši redakci v pondělí 16. dubna?

Článek

Bývalý ředitel FBI James Comey versus Donald Trump. Spory obou pánů se evidentně vyostřují. Podle někdejšího šéfa Federálního úřadu pro vyšetřování Rusové mají na amerického prezidenta kompromitující informace. Řekl to pro televizi ABC. Uvedl také, že Trump není morálně způsobilý pro nejvyšší ústavní funkci. Pravda pro šéfa Bílého domu údajně nemá valnou hodnotu a ženy vnímá jen jako kus masa. Ještě před začátkem pořadu se pustil do Comeyho na oplátku Trump. Na svém oblíbeném twitteru ho označil za lháře, slizáka a historicky nejhoršího ředitele FBI. Tak tomu se říká pracovní doporučení.

Na pohřebním veletrhu představili pomocí virtuální reality kontroverzní sebevražedný přístroj. Ten člověku umožní zabít se stisknutím tlačítka. Píše o tom server listu The Guardian. Zařízení nazvané Sarco, jehož název je zkratkou pro sarkofág, vynalezl australský zastánce eutanazie a nizozemský designér. Jeho součástí je oddělitelná rakev a bombička dusíku. Přístroj by mělo být možné vyrobit na 3D tiskárně a na veletrhu přilákal hodně návštěvníků. Tak snad to byla jen zvědavost.

Vědci konečně rozluštili záhadu, která je mátla více než sto let. A doslova jí přišli, jak se říká na kloub. Podle agentury AFP totiž odhalili, co přesně je za tím typickým lupnutím, když si člověk prokřupe klouby. Teď už ví, že to způsobuje prasknutí mikroskopických bublinek v kloubní tekutině ruky. Tak tomu se tedy říká zásadní vědecký objev.

Reklama

Doporučované