Hlavní obsah

KSČM láká na výhru Playstationu. Stačí vyluštit vtip o ruských teroristech

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Předseda KSČM Vojtěch Filip.

Reklama

Komunisté vybízejí ve svých volebních novinách k účasti v soutěži, kde je možné vyhrát herní konzoli nebo mobilní telefon.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Řadě voličů už ve schránkách přistály volební noviny komunistické strany. Například v Praze mají noviny název „Šance na nový začátek“. A kromě tradičních volebních slibů a představení lídrů KSČM láká také na soutěž o ceny.

Kdo chce vyhrát Playstation 4 nebo mobilní telefon, musí najít 5 rozdílů mezi dvěma verzemi kresleného vtipu. „Táto, myš! Určitě ji sem zavlekli ti dva ruští teroristé,“ zní text.

Jde o zřejmou narážku na odhalení českých tajných služeb, že ruští agenti Anatolij Čepiga a Alexandr Miškin jsou zodpovědní za výbuch skladu ve Vrběticích. Členové KSČM zjištění od začátku zpochybňují. Jde podle nich například o bitvu zpravodajských služeb USA a Ruska nebo naznačují souvislost s tendrem na Dukovany.

Foto: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

Vyluštěte vtip o teroristech a vyhrajte, láká KSČM voliče.

Komunistická strana Seznam Zprávám potvrdila, že soutěž o ceny běží. „Soutěž vznikla ve spolupráci s volebním oddělením ÚV KSČM. Je ve všech krajských mutacích novin,“ odpovídá Martin Kalous z mediálního úseku na dotaz, kdo soutěž vymyslel.

Seznam Zprávy oslovily několik poslanců strany, zda vtip předem viděli a zda jim přijde vhodný.

„Pro mě je to novinka, že tam je tento druh humoru. Lidé mají různý smysl pro humor, takže se to může líbit jenom někomu. Já jsem člověk, který radši humor nekádruje, každý se směje něčemu jinému,“ říká poslanec Jiří Dolejš.

Jeho stranický kolega a poslanec Jiří Valenta o vtipu slyšel poprvé také až od Seznam Zpráv. „Bohužel ho neznám, my jsme jako kandidáti dělali obsah a zbytek dělalo ústředí,“ reagoval Valenta.

Samotná soutěž o mobilní telefon a herní konzoli přijde poslanci Dolejšovi v pořádku - dělají ji podle něj i jiné strany a jde spíše o symbolickou záležitost.

Mnohem velkorysejší bylo v minulosti například Sdružení Most Mostečanům. V roce 2006 vyhráli tři vylosovaní účastníci volebních mítinků auto. Sdružení tehdy rozdalo také 100 jízdních kol a 35 počítačů. Komunální volby tehdy vyhrálo a rozdávání cen se pak na Mostecku opakovalo i při dalších volbách.

Přehled všech kandidátů do voleb

Foto: Seznam Zprávy

Podívejte se v našem speciálu Volby 2021, kdo kandiduje ve vašem kraji.

Reklama

Doporučované