Hlavní obsah

Kšefty celebrit s plastickými chirurgy jsou trapné. A také neetické, míní Roman Šmucler

Odmítání operací je běžné.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

V Asii umějí z hlediska plastik neskutečné věci. Tam vám změní i rasu, říká známý stomatolog a expert na estetickou medicínu.

Článek

Extrémní zkrášlující zákroky podstupují lidé často z vypočítavosti. Je ale třeba být obezřetný a prozkoumat, zda v tom nehraje roli psychický problém. „Není skoro den, abychom nějaký zákrok neodmítli,“ říká v Osmičce známý lékař Roman Šmucler.

V rozhovoru v úvodním videu rozebírá, jak se dívá na spolupráci celebrit a klinik estetické medicíny. „Někdy je mi až trapně, jak kvůli zákroku za pět tisíc dáma z velkého divadla pózuje bulváru,“ říká muž, který má sám s bulvárem své zkušenosti jako bývalý protřelý televizní moderátor.

Roman Šmucler o pacientovi, který si 18 let nesundal zubní protézu, i o vlastní metodě čištění zubů:

Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

V Osmičce rozebírá i to, jak jsou na tom Češi s péčí o chrup. „Ono ve výsledku stačí, když si zuby vyčistíte jednou za dva dny, ale ze společenského hlediska je lepší to dělat dvakrát denně,“ směje se prezident České stomatologické komory.

Jak si doktoři představují, že běžný člověk stihne všechny doporučované úkony ohledně péče o zuby? Mohou si pacienti za své kazy sami? A chybí v Česku opravdu zubaři, jak tvrdí Ministerstvo zdravotnictví?

Pořad Osmička sledujte v premiéře ve středu od 20:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované