Hlavní obsah

Ksindl babišovskej! Natočili jsme, jak Šlachta dělá kampaň a čelí nadávkám

Neboli Václava Dolejšího: S kamerou jsme sledovali zakladatele hnutí Přísaha Roberta Šlachtu. Je to nový spasitel? A co o něm řekl Andrej Babiš?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Robert Šlachta u svých stánků potkává jen dva typy voličů: Nadšené obdivovatele. A pak ty, kteří mu nadávají kvůli vztahu s Babišem v minulosti.

Článek

Se svým policejním hnutím Přísaha dělá vychytrale kampaň. Vytipuje si akce v regionech, na nichž se sejde hodně lidí. A tam si pak postaví petiční stánek a na rozdíl od klasické kampaně k tomu nepotřebuje žádné povolení. Ani nemusí ohlašovat zábor veřejného prostranství.

Třeba naposledy to takto udělal v Berouně, kam se zrovna na náměstí sjely stovky lidí z celého okolí na tradiční hrnčířské trhy. Nebo u sportovního stadionu v Kladně, kde sokolové zrovna slavili sto let místního Sletiště.

Sbíral tam podpisy pod petici za důkladné prověření státních zakázek. Víc než sběr podpisů pod petici to ale byla klasická kampaň – Šlachta se fotil s lidmi a rozdával jim své fotografie nebo knihu s podpisem.

V Berouně však narazil – rozzlobená pořadatelka ho vykázala mimo náměstí s tím, že hrnčířské trhy jsou apolitická akce a jejím návštěvníkům politická agitace vadí. Podívejte se na video, jak Robert Šlachta tváří v tvář snáší kritiku od lidí.

Více v dalším díle pořadu Neboli Václava Dolejšího, který zblízka sleduje a natáčí politiky, jak vábí voliče. Archiv pořadu najdete zde.

Reklama

Doporučované