Hlavní obsah

Kubu překvapil vzácný přírodní úkaz, na ostrov dopadl meteorit

Na Kubu padl meteorit.Video: Valérie Dvořáková , AP

 

Reklama

Podle kubánských úřadů se na západě Kuby rozpadl meteor, který zasáhl zemskou atmosféru a následně dopadl na zem v několika částech ostrova. Místní lidé uslyšeli explozi a zaznamenali menší části meteoritu, které padaly z nebe. Nikdo nebyl zraněn.

Článek

Lidé na ostrově Kuba v pátek zažili vzácný přírodní úkaz. Místní i turisté popsali, že uslyšeli hlasitou ránu, dunění a poté se z nebe začaly sypat menší části meteoritu, které dopadaly na zem. Některé z nich zasáhly i obytné domy. Podle informací ze zahraničních médií nikoho naštěstí nezranily.

Kubánské úřady uvedly, že se na západním konci ostrova rozpadl velký meteor, který zasáhl zemskou atmosféru.

Několik částí meteoritů se objevilo i v turistické oblasti údolí Viñales, asi 200 kilometrů západně od hlavního města Havany. Obyvatelé v údolí uvedli, že je zaskočila hlasitá exploze, kterou následovala „sprcha kamenů”, jež padaly z nebe za zem. Luis Delofeu popsal, že viděl pohybující se předmět na obloze, ze kterého se valil kouř i plameny.

Exploze a kouřové stopy zaznamenali i lidé přímo v Havaně. Jeden z turistů řekl, že zpozoroval hořící těleso, kteřé se řítilo z oblohy k zemi.

Reklama

Související témata:

Doporučované