Hlavní obsah

Kuchař Martin Škoda: První kniha mi otevřela dveře do mediálního světa

Martin Škoda byl hostem ve studiu Slavných.Video: Vedran Kovačevič

 

Reklama

Hvězdou nejen mladých je kuchař Martin Škoda, který točí a píše o vaření. Znát ho můžete i z internetové televize Stream.cz, kde uvádí pořad Grill Hunters. O svých kuchařských začátcích povyprávěl ve studiu Slavných.

Článek

Vařit začal už v osmi letech, protože rád jedl. Přes ramena nakukoval v kuchyni mamince i babičkám a jeho vzorem je Jamie Oliver. Ovšem ten největší podíl na jeho kulinářském umění má cestování: „Já se snažím opravdu hodně cestovat, protože jakmile si člověk jednou vyzkouší ty věci a ví, jak se mají vařit a jak mají chutnat, tak je pak jednodušší si je dělat po svém,“ vysvětluje mladý kuchař.

Kromě pořadu Grill Hunters na Streamu Martin také píše knihy. Samozřejmě o vaření. Tu první napsal už v sedmnácti: „Byla to Škoda nevařit - Kuchařka plná hudby. A určená je hlavně mladým lidem. Ti mají rádi hudbu, ale neradi vaří, a tak jsem jim chtěl ukázat, že ty dva světy jde propojit.“ Kniha získala mnoho ocenění a Martinovi otevřela několik dveří: „Najednou jsem měl různé vařící i mediální možnosti a hrozně mě to posunulo. Druhá kniha se jmenuje Škoda nevařit 2 - Kuchařka plná akce. Snaží se ukázat, že je spousta akcí, které lidi spojují, a stejný efekt může mít i jídlo.”

Další projekty tohoto inspirativního kuchaře najdete v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované