Hlavní obsah

Feničův Febiofest má problémy. Jubilejní třicátý ročník se neuskuteční

Foto: Profimedia.cz

Fero Fenič na pódiu letošního ročníku filmového Febiofestu.

Reklama

Společnost provozující filmový festival Febiofest jej už nesmí dál pořádat, oznámil dnes režisér Fero Fenič.

Článek

Do svého vlastnictví získal zpátky ochranné známky Febiofestu a hledá nového vlastníka, který by mohl v pořádání filmové přehlídky v Praze pokračovat. Současně odstoupil z funkce čestného prezidenta festivalu. Vykonával ji od roku 2012 poté, co se pořádání Febiofestu vzdal.

„Ochranné známky (domény) Febiofest a Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest, které se mi podařilo znovu získat zpět do svého vlastnictví, nesmí bez mého souhlasu užívat žádná třetí osoba. Společnosti, která MFF Praha - Febiofest dosud provozovala, tímto zároveň končí právo MFF Praha - Febiofest pořádat dál,“ uvedl režisér. Febiofest v předchozích letech organizovala společnost ředitele festivalu Kamila Spáčila, která ji podle Feniče dovedla k insolvenci.

Fenič dnes ČTK řekl, že jubilejní 30. ročník, chystaný na duben příštího roku, se neuskuteční. Buď se podaří najít subjekt, který by festival převzal a pokračoval v tradici, nebo festival skončí. „Nemám už v mém věku dost sil a energie, abych to znovu převzal, ale hledám všechny způsoby, jak Febiofest, moje dítě, zachránit, aby mohl žít dál,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Doporučované