Hlavní obsah

Kunovice opravily starou školu, přesunou se do ní podnikatelé

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Radnice v Kunovicích na Uherskohradišťsku dokončila opravy takzvané Staré školy. Do historické budovy v centru města se rozšíří podnikatelský inkubátor, který funguje v blízkém Panském dvoře.

Článek

Rekonstrukce budovy, která vznikla v 80. letech 19. století, začala loni v létě. Předtím byla několik let nevyužívaná. „Stejně jako v případě rekonstrukce Panského dvora ozývaly se i tentokrát hlasy doporučující likvidaci této budovy, ale jednou z povinností města je mimo jiné také péče o jeho majetek. Skutečnost, že se jedná o jeden z mála historických objektů v Kunovicích, byla dalším důvodem k jeho záchraně,“ uvedl zástupce radnice Zdeněk Kučera.

Celkové náklady dosáhly přibližně 83 milionů korun bez DPH, z toho téměř 40 milionů korun pokryjí dotační prostředky. Budova nabídne nové kancelářské prostory pro potřeby podnikatelského inkubátoru. Užitná plocha bude mít výměru zhruba 1800 metrů čtverečních.

Historická budova byla zrekonstruována v původním historizujícím duchu ve spojení s moderní vestavbou. Ve dvoře vybudovali stavbaři novou vstupní část do podnikatelského inkubátoru. V přízemí jsou kromě prostor k dlouhodobým pronájmům také přednášková nebo konferenční místnost. Původní schodiště uvnitř budovy zmizelo, nahradilo je nové a výtah. Novinkou je i vstup od křižovatky ze západní strany.

Na tyto dny plánovalo město v někdejší škole na náměstí Svobody dny otevřených dveří. Kvůli epidemii nového koronaviru to však není možné, radnice proto připravila náhradní řešení. „Díky spolupráci s technicky i kreativně zdatnými dodavateli, kteří dokázali rychle a efektivně zareagovat, vznikla virtuální prohlídka a realistický 3D model celé budovy Staré školy. Každý si tak může prostřednictvím internetu prohlédnout celý objekt v klidu a bez jakéhokoliv rizika,“ doplnil Kučera. Virtuální prohlídka je k dispozici na webových stránkách Podnikatelského inkubátoru Kunovice.

Reklama

Doporučované