Hlavní obsah

Nové zprávy o Kvitové: Lehce hýbat prsty smí. Ale šlachy může zatěžovat až za čtvrt roku

Petra Kvitová se po operaci cítí dobře. Pachatel zatím nebyl dopaden.

 

Reklama

Dvojnásobná wimbledonská vítězka přesně popsala muže, který ji pořezal, a vzkazuje: Přihlas se, stejně tě chytnou.

Článek

Petra Kvitová má za sebou náročnou operaci šlach a nervů na všech prstech levé ruky, která podle lékařů dopadla úspěšně. Ve středu večer také vypovídala na policii, kde detailně popsala muže, který ji přepadl v úterý ráno v prostějovském bytě. Poté, co absolvovala výslech na policii, proprosila svého mluvčího Karla Tejkala, aby tlumočil vzkaz útočníkovi. „Přesně si tě pamatuju, přesně jsem tě popsala. Přihlas se, stejně tě chytnou!" vzkázala Kvitová.

Identikit muže, který přepadl Petru Kvitovou.

Identikit muže, který přepadl Petru Kvitovou.

Muž ve věku do 35 let, vysoký 180 cm, světlá pleť, hnědé oči, krátké hnědé vlasy, normální postava. Popis oblečení: okrová bunda, přibližně o jednu konfekční velikost větší než postava muže, volnější modré rifle, na nohou šedé sportovní zavazovací boty se třemi bílými pruhy na bocích, ne však značky Adidas. Na hlavě béžová čepice s krátkým kšiltem, tzv. „bekovka“.

„Zdravotní stav Petry Kvitové s ohledem na zranění, které utrpěla během přepadení, je velmi dobrý. Má za sebou téměř tři a třičtvrtěhodinovou operaci a pomalu začne s rehabilitací. Mluvil jsem s ní dnes ráno a cítí se, právě s ohledem na daný stav, velmi dobře," řekl Seznamu mluvčí Kvitové Karel Tejkal.

Rekonvalescence by podle něj měla zabrat zhruba půl roku. „Je rozdělena do několika částí. Teď bude mít několik týdnů dlahu a bude lehce hýbat prsty a potom, asi tři měsíce, nebude moci srostlé šlachy zatěžovat. Další tři měsíce bude probíhat právě rehabilitace těchto poškozených šlach. To, na co se všichni ptají - kdy bude moci vzít do ruky raketu a zkusit s ní tvrdé sportovní údery - to bude v případě, že se nevyskytnou žádné komplikace, trvat šest měsíců," vysvětluje Tejkal.

Policie České republiky dále pokračuje ve vyšetřování. „V současné době policisté na případu usilovně pracují. Vyhodnocují veškeré zajištěné stopy na místě činu a prověřují veškeré informace a poznatky," uvedl mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Podle informací, které má zástupce české tenistky k dispozici, šlo skutečně o něšťastnou náhodu. „Nebylo to tak, že někdo jde přepadnout nebo okrást Petru Kvitovou. Byla bohužel ve špatnou chvíli na špatném místě," dodal Tejkal.

Policie nyní žádá ty, kteří by muže na obrázku poznali, ať se obrátí na linku 158 nebo přímo na policisty na adrese Újezd 12, Prostějov.

Reklama

Doporučované