Hlavní obsah

Kvůli bouřce byly některé jihočeské tratě mimo provoz

Foto: Profimedia.cz

Hasiči odklízeli kvůli bouři většinou popadané stromy.

Reklama

Provoz byl omezený i na tratích Vyšší Brod-Loučovice a u Holkova na Českokrumlovsku.

Článek

Jihočeští hasiči měli kvůli bouřce v pátek a dnes téměř 100 zásahů. Většinou odstraňovali popadané stromy. Dnes po 8:00 zasahovali u rychlíku u Pracejovic na Strakonicku, jemuž se do jednoho kola zapletla spadlá větev a hasiči pomáhali s evakuací 35 lidí. Nikdo se nezranil. Dopravce zajistil náhradní dopravu.

Provoz byl omezený i na tratích Vyšší Brod-Loučovice a u Holkova na Českokrumlovsku. ČTK to dnes řekli mluvčí Správy železnic Radka Pistoriusová a zástupce mluvčí krajských hasičů Vratislav Malý.

Kvůli spadlému stromu byla ráno na zhruba dvě hodiny mimo provoz i trať Vyšší Brod-Loučovice. Trakční vedení opravovali železničáři na trati u Holkova, kde vlaky nejezdily od páté hodiny ranní do 9:50.

Jihočeští hasiči odklízeli kvůli bouři většinou popadané stromy. Nejvíc, 45 zásahů, měli v okrese Tábor, 12 na Písecku. V obci Velký Jezov na Táborsku spadl v pátek krátce po 19:00 strom na střechu rodinného domu. Nikdo se nezranil, poškozené je ale podkroví. Hasiči strom postupně rozřezali a střechu zakryli, uvedl Malý.

Reklama

Doporučované