Hlavní obsah

Odchází další policejní šéf spojený s kauzou Čapí hnízdo

Neovlivní: Od policie odchází další člověk spojený a dotační kauzou Čapí hnízdo premiéra Babiše.Video: Zuzana Lachnitová

 

Reklama

Ředitel i náměstek pražské policie se v minulosti postavili za vyšetřovatele kauzy Čapího hnízda Pavla Nevtípila, i poté, co se ho premiér Babiš snažil zdiskreditovat.

Článek

Od pražské policie odchází další šéf. Po řediteli pražské policie Miloši Trojánkovi se funkci rozhodl opustit i náměstek pro kriminální policii a vyšetřovatel Ivan Smékal. Zjistil to web Neovlivní.cz.

Oba bývalí policisté podporovali vyšetřovatele kauzy Čapí hnízdo Pavla Nevtípila, a to i v době, kdy ho premiér Andrej Babiš obvinil ze spolupráce s mafií. Nevtípil po odchodu Trojánka naznačil, že v pražské policii už nezbývá mnoho lidí, kteří by za ním stáli, a zvažuje svůj odchod, píše dále Neovlivní.cz.

Web v říjnu upozornil, že si odcházející Smékal „nesedl“ s novým šéfem pražské policie Janem Ptáčkem, který na tento post přišel už v éře premiéra Andreje Babiše. Svůj odchod nechtěl komentovat. „Nebudu s vámi mluvit vůbec o ničem,” řekl webu, stejně tak se k jeho odchodu nechtěla vyjádřit ani pražská policejní správa.

Smékala ve funkci podle webových stránek pražské policejní správy nahradí Radka Drexlerová.

Premiér minulý týden opět označil kauzu Čapí hnízda za politický proces, z pražské policie po Babišově obvinění nepřišla žádná reakce.

Reklama

Doporučované