Hlavní obsah

Kvůli epidemii covidu-19 byla zrušena jarní přehlídka květin Flora Olomouc

Foto: Ivan O. Straka

Na výstavě Flora Olomouc si přišel na své opravdu každý.

Reklama

Výstaviště Flora kvůli epidemii koronaviru zrušilo jarní etapu největší a nejstarší tuzemské květinové výstavy Flora Olomouc, která se měla konat na konci dubna. Uspořádá pouze víkendové zahradnické trhy.

Článek

Jarní výstava Flora Olomouc byla kvůli koronaviru zrušena už loni, poprvé za 60 let její existence. Loni se konala pouze letní a podzimní varianta výstavy Flora. Výstavu na jaře každoročně navštěvují desítky tisíc lidí. Oblíbená je zejména mezi zahrádkáři, kteří na výstavě mohou před začátkem jarní sezony nakoupit sadbu a pomůcky.

„Jarní Flora se letos měla konat koncem dubna, ale vzhledem k vývoji epidemie koronaviru jsme nuceni výstavu zrušit. Situace se nevyvíjí dobře, počet nakažených lidí neklesá a výrazné rozvolňování přísných opatření se zatím nechystá. Netušíme tedy, kdy budeme moci pořádat velké akce typu Flora,“ uvedla Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc.

Součástí jarní výstavy bývají venkovní zahradnické trhy. Přestože se klasická jarní výstava Flora konat nebude, zájemci o možnost nakoupit vše potřebné pro zahrádky či balkony nepřijdou. Výstaviště se rozhodlo uspořádat v okolí pavilonu A ve Smetanových sadech víkendové zahradnické trhy, a to na přelomu dubna a května ve třech termínech. Nabídnou široký sortiment zeleninové a květinové přísady, semen, okrasných rostlin, školkařských výpěstků a zahradnických pomůcek a potřeb, vstup bude zdarma.

Loni se konaly na Výstavišti Flora za přísných hygienických opatření jen letní a podzimní výstavy Flora. Rozmístění stánků a expozic zamezilo kumulaci návštěvníků, takže bylo možné dodržet rozestupy. Pracovníci kontrolovali nošení roušek v pavilonech a regulovali počet návštěvníků pavilonu A pomocí kamer. Kapacita hlavního pavilonu byla omezena na 500 lidí, menších pavilonů na 100 lidí.

Reklama

Související témata:

Doporučované