Hlavní obsah

Kvůli koronaviru bude festival Finále schopný trasovat vstupenky

Foto: Getty Images

Plzeň

Reklama

Pořadatelé 33. ročníku filmového festivalu Finále v Plzni, kteří museli přehlídku českých filmů kvůli koronaviru posunout z tradičního jarního termínu na září, připravili speciální opatření.

Článek

Kvůli nebezpečí šíření koronaviru snížili počet míst v kinosále, mají speciální dezinfekční tým a budou schopní také v případě potřeby trasovat každou prodanou vstupenku na filmové projekce, řekla dnes ČTK ředitelka festivalu Eva Veruňková Košařová. Festival se koná od 25. do 30. září.

„Na všechny akce, které nejsou ve venkovních prostorách, se účastník musí registrovat, u projekcí zdarma si vyzvedne vstupenku za nula korun. Do sálů nebude vpuštěn nikdo bez akreditace či platné vstupenky. Vstupenky si mohou zakoupit pouze registrovaní návštěvníci, a to nejlépe on-line,“ uvedla. Prodej vstupenek na místě bude ve dvou oddělených boxech tak, aby se netvořily fronty. Vstupenky jsou nepřenosné. Pokud si akreditovaný divák vybere na projekci více vstupenek, musí organizátorům v případě potřeby dodat seznam svých spoludiváků včetně jejich telefonu a e-mailu.

Pořadatelé musí opakovaně měnit a upravovat přijatá opatření podle aktuálních vládních nařízení. Vše také konzultují s hygieniky. Původně zmenšili kapacitu sálů do 100 míst, aby lidé nemuseli kromě velkého sálu v Měšťanské besedě nosit roušky. „Což už teď bohužel neplatí, takže roušky budou všude. Po každém filmu budou sály dezinfikované, bude všude dezinfekce, máme na festivalu zvláštní četu, která bude procházet všemi prostory a bezpečnost hlídat,“ uvedla Veruňková Košařová.

Pořadatelé také upravili časové rozestupy mezi filmovými projekcemi. Chtějí se tak vyhnout tomu, aby se před sály potkávaly velké skupiny lidí, kteří na film přicházejí, s těmi, kteří z projekce odcházejí.

Na festival loni přišlo kolem 14.000 návštěvníků, letos bude návštěvnost nižší. Podle ředitelky festivalu i díky tomu, že zůstali všichni hlavní partneři, je cena vstupenky stále na 90 korunách.

Reklama

Doporučované