Hlavní obsah

Kvůli lesním požárům byly v Kalifornii evakuovány tisíce lidí

Úřady v Kalifornii musely kvůli požárům evakuovat tisíce lidí.Video: Johana Trešlová

 

Reklama

Oblast Ventura v Kalifornii byla zasažena ničivými požáry. Během několika hodin shořely tisíce hektarů porostu a tisíce lidí musely být evakuovány.

Článek

Obyvatelé kalifornského okresu Ventura County byli evakuováni kvůli hrozbě lesních požárů. V oblasti během pár hodin shořelo 4 000 hektarů lesa. Nejvíce ohroženi jsou v současné chvíli rezidenti měst Santa Paula a Ventura.

Podle dostupných zpráv došlo v souvislosti s požárem k úmrtí jedné osoby. Shořely již dvě budovy a tisíce domácností jsou bez proudu. Podle hasičů jde o masivní požár, se kterým nejde kvůli větru účinně bojovat. Hasičské oddíly se tak v současné chvíli soustředí především na evakuaci ohrožených osob.

Požár propukl nejspíše v pondělí večer asi 80 kilometrů severně od Los Angeles. Oheň se rychle rozšířil především kvůli silnému větru, který v nárazech dosahoval rychlosti až 115 kilometrů v hodině. Evakuováno tak muselo být přes tisíc domácností. Na boj s ohněm jsou nasazeny stovky hasičů. V říjnu zemřelo při podobném požáru 12 lidí a bylo zničeno přes 2 tisíce budov.

Reklama

Související témata:

Doporučované