Hlavní obsah

Kvůli nákaze boxera Konečného je v karanténě i náměstek hejtmana

Lukáš Konečný se podle svých slov cítí dobře.

Reklama

Boxer Lukáš Konečný před několika dny potvrdil, že měl pozitivní test na nový koronavirus.

Článek

Hygienici zjišťují okruh lidí, kteří přišli do kontaktu s nejslavnějším českým boxerem posledních let a ústeckým radním Lukášem Konečným.

Tomu - jak sám Konečný před několika dny potvrdil - diagnostikovali, že se nakazil koronavirem. Sám uvedl, že se zatím cítí dobře.

Boxerský šampion je v karanténě a s ním nejméně padesát dalších lidí. Jde například o sportovce z jeho ústeckého boxerského klubu.

„V současné době stále probíhá zajišťování všech kontaktů, nicméně už nyní je v souvislosti s tímto onemocněním v karanténě více než padesát osob,“ uvedla pro Seznam Zprávy Eva Patrasová, vedoucí protiepidemického oddělení z Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje.

Podle Patrasové jsou všichni, s kým byl boxer Konečný v kontaktu, v domácí karanténě a jsou postupně vyšetřováni. Nikdo však zatím pozitivně testován na nový koronavirus SARS-CoV-2 testován nebyl.

„Výsledky vyšetření budou k dispozici v průběhu dalších dní, tak, jak budou odebrané vzorky zpracovávat laboratoře, doposud žádná další pozitivita hlášena nebyla,“ doplnila Patrasová.

Lukáš Konečný uvedl, že hygienikům nahlásil pouze lidi, kteří s ním přišli do blízkého kontaktu od neděle. „Což je především rodina, jelikož jsem se na veřejnosti již nepohyboval,“ napsal Konečný.

Podle informací Seznam Zpráv je však v souvislosti s nakažením v karanténě rovněž náměstek ústeckého hejmana Martin Klika. Ten to sám potvrdil. Do kontaktu s Konečným přišel při společném jednání.

Podle mluvčího Ústeckého kraje Martina Volfa pracuje v současné době Klika, který je také členem krizového štábu, z domova.

Ústecký primátor Petr Nedvědický uvedl, že i když je Konečný jeho kolegou v radě města, na chod magistrátu jeho případ zatím nedopadl. „Vše řídí krajská hygienická stanice, která magistrátu žádné opatření nenařídila,“ uvedl Nedvědický.

Reklama

Doporučované