Hlavní obsah

Kvůli nemoci nevycházela ven, nakonec ušla jednu z nejdelších pěších tras na světě. „Změnilo mi to život,“ tvrdí cestovatelka

Video: Veronika Jonášová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Monika Benešová přešla sama takzvanou Pacifickou hřebenovku, která měří přes 4200 km a dokončí ji jen desetina účastníků. Trvalo jí to víc než pět měsíců a nezastavily ji ani zdravotní problémy.

Článek

„Věřila jsem, že mi tahle cesta změní život,“ tvrdí Monika Benešová o své motivaci zdolat jednu z nejtěžších pěších tras na světě, která vede přes celé USA. Účastníci přitom musí překonat náročný terén: trasa prochází pouští i horami. Monika se potýkala s vedrem, ale i dvacetistupňovými mrazy. „Krizi jsem měla na začátku každý den a byla jsem ze všech nejpomalejší,“ popisuje cestovatelka. Denně také překonávala velké zdravotní problémy. „Mám alergii na lepek a mléko. V podstatě jsem byla pořád na záchodě, zhubla jsem a přestala jsem se mít ráda. Už jsem skoro nevycházela ven a věřila jsem, že tahle cesta mi pomůže,“ vysvětluje žena, která si prý během pouti znovu začala vážit sama sebe.

Kdy měla největší krizi? Jaké bylo setkání s medvědy? A proč se na trail vydala sama bez doprovodu? Podívejte se ve Víkendovém rozhovoru ve videu ve článku.

Reklama

Doporučované