Hlavní obsah

Kvůli nesnesitelným bolestem chtěl umřít. Jak žije český sportovec dnes?

Záhady Josefa Klímy: Kvůli nesnesitelným bolestem chtěl umřít. Jak žije český sledge hokejista Zdeněk Šafránek dnes?Video: Josef Klíma, Seznam Zprávy

 

Reklama

Tou dírou normálně vidíte kost, popisoval sledge hokejista Zdeněk Šafránek problémy s otevřenými ranami, které nikdo nechtěl operovat.

Článek

„Kolikrát jsem jezdil na ty tréninky do Zlína. Jel jsem v noci domů. A teď jsem jel po dálnici 160 a říkal jsem si: Stačí jenom tohle udělat, malý pohyb. Odpoutat se a strhnout volant. A je konec.“ To jsou slova dnes sedmatřicetiletého sledge hokejového reprezentanta Zdeňka Šafránka, která zaznamenala naše kamera před pár měsíci.

Zdeněk naši zemi hrdě reprezentoval na třech paralympiádách. Ve Vancouveru, Soči i Pchjongjangu. Nedávno byl ale tento bojovník na dně svých psychických i fyzických sil. Muž, kterému spadlo v jeho 21 letech v práci na záda 1,5 tuny vážící auto a přerušilo míchu, bral svůj úraz vždy s nadhledem a úsměvem. Kvůli zdravotním komplikacím nad svým tělem ale ztrácel kontrolu.

Opakované záněty v těle, spastické křeče, nesnesitelné bolesti. Největším problémem se ale staly dekubity, velké otevřené rány, se kterými bojoval nepřetržitě devět let. Přestože byl akutní pacient, nechtěl jej nikdo operovat.

Teď se naši reportéři za ním vydali znovu. A příběh neskutečného utrpení má přece jen dobrý konec. „Jsem stoprocentní partner a 150procentní táta,“ říká Zdeněk.

Co všecko se změnilo? Jak se dostal nakonec „pod nůž“? A co dalšího má za sebou? Podívejte se v reportáži nahoře ve videu.

Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:15.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované