Hlavní obsah

Kvůli obránci Čáslavovi, který měl pozitivní test na kokain, se sejde představenstvo klubu HC Dynamo

Drogový skandál obránce Petra Čáslavy chce příští středu řešit představenstvo a dozorčí rada klubu HC Dynamo Pardubice.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Představenstvo a dozorčí rada hokejového klubu HC Dynamo Pardubice se bude příští týden zabývat případem obránce Petra Čáslavy, kterému při silniční kontrole začátkem srpna vyšel pozitivní test na kokain. Do té doby se zástupci klubu odmítají k celé věci vyjadřovat.

Článek

Policisté vše předali do správního řízení úředníkům pardubického magistrátu. Čáslavův spis mají na stole úředníci přestupkového oddělení. Ti se k němu nevyjádřili. „Obecně platí podle správního řádu, že správní řízení je neveřejné. To znamená, že úředník má povinnost zachovat mlčenlivost o všech skutečnostech, které z řízení vyplývají,” vysvětlila mluvčí magistrátu Nataša Hradní.

Mlčenlivostí se obrnili i zástupci klubu. Manažer Dynama Dušan Salfický celý den nezvedal telefon, klub před několika dny poslal jen strohé vyjádření.

Redakce kontaktovala i předsedu dozorčí rady klubu, primátora Martina Charváta (ANO). Město je většinovým vlastníkem klubu. Charvát nakonec přes svého mluvčího poslal krátké vyjádření a vystoupení před kamerou a odpovídání na dotazy odmítl.

„Informace týkající se Petra Čáslavy jsem se dozvěděl z médií a nemám v tuto chvíli žádné další, konkrétnější informace. O prověření situace a okolností jsem požádal představenstvo společnosti a jeho předsedu. Záležitostí se bude společně s představenstvem zabývat dozorčí rada příští týden ve středu odpoledne. Do doby, než budu mít více informací, nebudu z pozice předsedy dozorčí rady záležitost více komentovat,” uvedl primátor.

Kromě působení v obraně týmu je Čáslava i menšinovým vlastníkem klubu, patří mu 6,5 procenta akcií. Necelé tři čtvrtiny akcií jsou v držení města. Zbytek akcií patří Dušanu Salfickému a Jaroslavu Šudovi.

Letos v lednu začal magistrát prověřovat hospodaření klubu, který není v dobré finanční situaci, v lednu dokonce splňoval podmínky pro podání návrhu na insolvenci.

Radnice rovněž začátkem roku uvažovala o prodeji většiny v hokejovém klubu soukromému investorovi. V dubnu však zastupitelé rozhodli, že v tomto volebním období klub neprodají. „Hrozilo by také, že by proces výběru nového vlastníka vrcholil v závěru předvolební kampaně a celý proces by tak mohl získat hořkou příchuť, jež by mohla případné zájemce odradit,” vysvětlil tehdy primátor Charvát. Dluhy má klub zejména vůči městu, kumulovaná ztráta je ve výši několika desítek milionů.

Reklama

Související témata:
Dušan Salfický

Doporučované