Hlavní obsah

Kvůli požáru kancelářské budovy v Malajsii evakuovali záchranáři přes 600 lidí

Požár kancelářské budovy poblíž Kuala Lumpur. Video: Reuters

 

Reklama

Záchranáři poblíž Kuala Lumpur evakuovali na 600 lidí kvůli požáru kancelářské budovy. Oheň se rozšířil rychle, napomohlo teplé počasí a vítr.

Článek

Jednu z kancelářských budov poblíž hlavního města Kuala Lumpur v Malajsii zachvátily v úterý plameny. Záchranáři evakuovali nejméně 600 lidí. Požár nejspíše způsobil dělník, který na budově prováděl údržbu. Při práci zapálil jiskrou hořlavý obklad a oheň se následně rozšířil.

Podle ředitele hasičských sborů Soimana Jahida se požár vznítil na venkovní části prvního patra, kde právě probíhala údržba. Vítr a teplé počasí poté přispěly k rychlému rozšíření ohně. Hořely hlavně vnější zdi budovy a část prostoru v šestém patře. Předběžné vyšetřování už ukázalo, že na obložení budovy byly použity hořlavé materiály, které údajně nikdo neschválil.

Všichni zaměstnanci, kteří byli v budově, byli evakuováni na nedalekou volnou plochu. Sedmdesáti hasičům trvalo půl hodiny, než se jim podařilo plameny dostat pod kontrolu. Nebyly hlášeny žádné oběti.

Jahida dále uvedl, že se jedná o první požár v Malajsii, způsobený vznícením fasády budovy. Přihlížející na sociálních sítích píšou, že se oheň rozšířil během několika minut a horní část budovy zahalil hustý černý kouř.

Reklama

Související témata:

Doporučované