Hlavní obsah

Kvůli sporům uvnitř rodiny zavraždil Japonec svou sestru katanou

Pachatelem byl zřejmě mladší bratr kněžkyVideo: AP

 

Reklama

Čtvrteční útok v tokijském chrámu si vyžádal tři oběti, další muž je zraněný. Na místě činu byl nalezen samurajský meč.

Článek

Krvavý konflikt v japonské svatyni za sebou nechal tři mrtvé a jednoho zraněného. Muž měl před tamním šintoistickým chrámem pobodat tři lidi, dva z toho smrtelně. Agresor na místě spáchal sebevraždu. Neobvyklý incident se odehrál ve čtvrtek večer v japonském hlavním městě Tokiu. O události informoval server BBC.

Podle tokijské policie napadl kněžku svatyně samurajským mečem její mladší bratr. Vyšetřovatelé uvádí, že vraždě předcházel dlouhotrvající konflikt obou sourozenců. Shigenaga Tomioka byl poprvé zatčen už v roce 2006, poté, co kněžce začal posílat výhrůžné dopisy.

Bratr zavražděné Nagako Tomiokaové dříve sám působil jako hlavní kněží tokijské svatyně. V roce 1990 v pozici nahradil svého otce, o jedenáct let později byl z funkce sesazen. Tehdy se na místo hlavního představeného vrátil jeho otec – a svou následnicí určil právě zavražděnou Tomiokaovou.

Událost se odehrála před téměř 400 let starým chrámem Tomioka Hačiman, ve kterém se každoročně koná jeden z nejvýznamnějších šintoistických festivalů. Považuje se rovněž za možné místo vzniku tradičního japonského zápasu sumó.

Reklama

Doporučované