Hlavní obsah

Kynšperk nad Ohří nakoupil pro seniory ve městě respirátory

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Město Kynšperk nad Ohří na Sokolovsku nakoupilo pro místní seniory respirátory, nespoléhá jen na státní pomoc. Respirátory chce lidem nad 70 let doručit na začátku příštího týdne.

Článek

V Kynšperku jde o 626 obyvatel města. Kvůli šíření koronaviru je okres Sokolov, stejně jako okres Cheb, uzavřen. Lidé by z nich pokud možno neměli vyjíždět ani do nich jezdit.

„My jsme se k tomu rozhodli už ve středu na jednání městského krizového štábu, tedy ještě před tím, než bylo vyhlášeno vládní opatření. Pro nás je prioritou postarat se o naše seniory. Navíc máme ve městě zavřenou kvůli covidu lékárnu a čekali jsme, že respirátory půjdou těžko sehnat. Nyní, když lidé nemohou ani do sousedního okresu Cheb, by hlavně senioři měli malou šanci si je koupit,“ řekl starosta Kynšperku Tomáš Svoboda (ČSSD).

Přes 3000 respirátorů FFP2 už do města dorazilo a o víkendu je pracovníci úřadu zabalí. V pondělí je začnou roznášet podle jmenného seznamu do schránek seniorům. Každý obdrží pět kusů, řekl starosta Kynšperka nad Ohří.

Celkově za respirátory pro seniory zaplatilo město asi 60 tisíc korun. Podle Svobody jde o peníze, která má město v rezervě na mimořádné situace.

Do obcí uzavřených okresů Cheb a Sokolov by měly o víkendu dorazit i roušky, které poskytl stát. Dnes by je měla nákladní auta rozvézt ze skladů hasičů, kam dorazily v pátek v podvečer, nejprve do obcí s rozšířenou působností, a z nich pak i do menších obcí. Celkem jich Karlovarský kraj dostal 500 tisíc.

Reklama

Doporučované