Hlavní obsah

Laffita promluvil o smrti svého tygra: Byl jako moje dítě, nedokázal jsem přestat plakat

Na návštěvě u Osmanyho Laffity. Ukázal nám novou kolekci a zavzpomínal na svého tygra Bagheera.Video: Barbora Marková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Obléká Ivanu Trump, Dagmar Havlovou nebo thajskou princeznu. Osmany Laffita se kromě přípravy na novou kolekci vrhl i na novou výzvu - herectví. Slavným se svěřil, jak těžká pro něj byla nedávná smrt jeho tygra Bagheera.

Článek

„On podle mě asi čekal, že já přijdu. Seděl jsem vedle něj, jsem ho hladil a hned ten den mi umřel. Ten den jsem byl nefunkční. Opravdu, každý, kdo mi to řekl, tak jsem plakal. Je pravda, že když jdu kolem klece, tak mi chybí. Protože vždycky, když jsem šel kolem, tak jsme se mazlili, dali jsme si pusu. Ale takový je život, všechno, co se rodí, musí umřít,“ líčí kubánský návrhář.

Osmany Laffita se spolu s partnerem Guyem o tygra starali dlouhých 12 let. Za tu dobu se stal právoplatným členem rodiny. Osmanovi tak trochu nahrazoval dítě, které by si teď velmi přál.

„Chtěl bych mít svoje dítě, ale manžel nechce. A já respektuju jeho názor. Náš život je takový hysterický. Pořád někam cestujeme, pořád pracujeme a dítě není pejsek, není to hračka,“ doplňuje.

Pracovní vytížení jednomu z našich nejznámějších módních návrhářů opravdu nechybí. Kromě přípravy nové kolekce se pustil i do stříhání vlasů a nově bude také hercem. Dostal malou roli komorníka v pohádce Když draka bolí hlava. Podle Osmanyho to bude pořádná legrace: „Komorník je ze Španělska. Jmenuje se Marco a Sobrozo. Je takový jiný než Češi. Miluje parfémy, všechno rovná, je takový pořádný. A právě režisér říkal: Laffita se mi hodí na tu roli. On nemluví perfektně česky, má ten přízvuk a je dobré, že můj mateřský jazyk je španělština, takže můžeme i to nějak zamixovat.“

První kolekci Osmany vytvořil před 19 lety. V současnosti obléká třeba Dagmar Havlovou, thajskou princeznu nebo bývalou manželku současného amerického prezidenta Ivanu Trumpovou. Inspiraci ale nejraději sbírá od obyčejných lidí - na ulici.

„Ale fakt mě nejvíc inspiruje to, co vidím na ulici. Jak se oblékají lidé, od toho chytím takový nápad a kombinuju - a z toho se tvoří taková krásná kolekce,“ uzavírá návrhář.

Chcete vidět, jaká je jeho nadcházející kolekce? A jak to u něj doma vypadá? Podívejte se na úvodní video.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované