Hlavní obsah

Tip na výlet: Hornické muzeum Landek Park

Foto: Profimedia.cz

Pohled na těžební věž dolu Anselm.

Reklama

Na soutoku řek Ostravice a Odry se nachází vrch Landek. Tento nevysoký kopec nasbíral za svoji historii tolik zajímavostí, které stojí za to vidět. Letní tip Adama Borového, grafika Seznam Zpráv.

Článek

V areálu bývalého dolu Anselm se dnes nachází unikátní hornické muzeum, jenž mapuje historii dobývaní černého zlata. To bylo založeno před více než 25 lety a je největší v ČR. V muzeu se můžete seznámit s historií a technickým vývojem dobývání uhlí v ostravsko-karvinském revíru.

Pokud sfáráte do 250 metrů hluboké sloje, čeká vás čtvrt kilometru dlouhé chodby a na vlastní kůži pocítíte atmosféru práce v dole za odborného komentáře zdejších průvodců. V rámci návštěvy nezapomeňte navštívit řetízkové šatny. Děti určitě ocení projížďku důlním vláčkem.

Hornické muzeum Landek Park

V Landek Parku se nachází kromě muzea i mini zoo, dětské hřiště, camp nebo lanové centrum. Pokud budete v Ostravě, navštivte dominantu města Dolní oblast Vítkovic nebo tamní zoologickou zahradu.

Nejbližší parkoviště: Landek Park

Nejbližší vlak: Ostrava hlavní nádraží

Pokud zrovna nejste milovníci technické historie, součastí areálu je i sportovně relaxační část. Na své si tak přijdou i rodiny s dětmi nebo sportovní nadšenci.

V letní sezóně je areál zpřístupněn denně od 10 do 18 hodin a rodinné vstupné vyjde na 510 Kč.

Reklama

Doporučované