Hlavní obsah

Langoše a klobásy? Benátskou nocí voní jídlo ze Srí Lanky, „burgr jako prase” nebo domácí ostravské hranolky

Trhákem Benátské se stala specialita ve stánku Burgr jako prase a velký zájem vzbudily i Faency Fries, což jsou domácí ostravské hranolky.Video: Martin Wenzel, Tomáš Tesař

 

Reklama

Největší hudební festival v Libereckém kraji - Benátská!, který se od čtvrtka koná ve Vesci u Liberce, se blíží do finále. A reportéři Seznamu se v sobotu zaměřili na gastronomickou stránku festivalu.

Článek

Vedle hudební produkce a doprovodných programů je na festivalu mezi návštěvníky hodně populární i gastronomie, která je tu velmi rozmanitá.

Zhruba uprostřed areálu se nachází ulička „vůní a chutí”, kterou vyhledávají stovky milovníků světové i domácí kuchyně. Vybrali jsme pro vás tři, které návštěvníci v naší anketě uváděli nejčastěji.

A kdo podle nich v bohaté nabídce uspěl nejvíce? Jako první jídlo ze Srí Lanky, respektive Srílanka Food. Trhákem Benátské se stala i specialita ve stánku Burgr jako prase a velký zájem vzbudily i Faency Fries, což jsou domácí ostravské hranolky.

Zatímco páteční program nabídl kromě mnoha dalších hostů dvě hlavní zahraniční hvězdy - Bonnie Tyler a německou formaci Guano Apes, sobota patří především česko-slovenským interpretům. Nejvíce se diváci těší na zpěvačku Marii Rottrovou, která má v podvečer na Benátské svou premiéru. A také písničkáře Jaromíra Nohavicu, jehož koncert začíná ve 21.20 hodin.

Ne vše se ale odehrává pouze na hlavním pódiu. Početnou skupinu fanoušků přilákala i dramaturgie na druhé a třetí stagi, kde se vystřídaly známé tuzemské skupiny jako třeba  Vypsaná fiXa, Mňága a Žďorp nebo slovenská Katarína Knechtová.

Reklama

Doporučované