Hlavní obsah

Lanovky v Krkonoších od pondělí mimo provoz, na hřebeny jen pěšky

Foto: Michaela Rambousková, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Lanovky v Krkonoších od pondělí nepojedou. Turisté se na hřebeny nejvyšších českých hor v příštím týdnu dostanou jen pěšky.

Článek

V některých dnech budou v listopadu v provozu lanovky na Sněžku a Medvědín. Opět by se lanovky v Krkonoších měly naplno rozjet se spuštěním zimní sezony.

Kabinová lanovka z Pece pod Sněžkou na Sněžku po dobu odstávky od pondělí 2. listopadu do 4. prosince pojede jen o víkendech a ve dnech 16. a 17. listopadu. „Lanovku čeká pravidelná údržba. Mezi hlavní úkony bude patřit diagnostika stavu hlavních ložisek převodových skříní a poháněcích lanových kotoučů,“ řekl náčelník lanovky Jiří Martinec.

Právě skončená letní sezona podle něj byla z pohledu návštěvnosti lanovky o 15 až 20 procent slabší než v minulých dvou letech. V dubnu byla lanovka kvůli epidemii covidu-19 mimo provoz, v dalších jarních měsících se na zájmu turistů podepsalo deštivé a chladné počasí. Ani prázdninové měsíce bilanci nevylepšily. „Vrátili jsme se tak na úroveň letních sezon let 2016 a 2017,“ řekl Martinec.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn bude mít čtyřsedačková lanovka ze Špindlerova Mlýna na Medvědín odstávku od 2. do 6. listopadu. V sobotu 7. listopadu se opět rozjede a bude v provozu do 17. listopadu, a to vždy od 09:00 do 16:00.

Kabinová lanovka z Janských Lázní na Černou horu jela dnes před odstávkou naposledy a mimo provoz bude celý listopad. Naposledy v letní sezoně dnes jela i lanovka z Harrachova na Čertovu horu.

Již dříve ukončily letní sezonu lanovky ze Špindlerova Mlýna na Pláně, z Velké Úpy na Portášky, z Pece pod Sněžkou na Hnědý vrch a z Herlíkovic na Žalý.

Reklama

Doporučované