Hlavní obsah

Las Vegas žije hokejem. Přestup byl velký šok, teď jsem za něj rád, říká útočník Tomáš Nosek

Rozhovor s Tomášem Noskem, který dal historicky první domácí gól Las Vegas v NHL.Video: Jakub Burian, Profimedia.cz

 

Reklama

Vegas Golden Knights nepřestávají udivovat hokejovou NHL. Nováček zámořské soutěže ve své první sezoně suverénně kráčí za účastí v play-off. V jejich dresu od začátku ročníku nastupuje i český útočník Tomáš Nosek.

Článek

V letošní sezoně NHL zažívá premiéru tým z Las Vegas. Golden Knights vévodí Pacifické divizi a nachází se na druhé pozici Západní konference. V Las Vegas působí také český útočník Tomáš Nosek. „Dobře se doplňujeme, pět hráčů jde dopředu a pět dozadu. A také musím říct, že to v kabině dobře funguje. Co si budeme povídat, v kabině ty problémy občas jsou. Ani nejde, aby se mělo všech dvacet lidí stejně rádo,” vysvětluje Nosek úspěchy svého nového týmu.

Organizace Golden Knights sestavila kádr pomocí rozšiřovacího draftu. Tým z nevadského města hazardu si mimo jiné vybral i právě Tomáše Noska. „Byl to pro mě šok, byl jsem na dovolené a zavolali mi z Vegas, že si mě berou. Ale zpětně se ukázalo, že to pro mě byl pozitivní krok,” říká Nosek.

„Navíc musím říct, že je v Las Vegas jedna z nejlepších atmosfér v celé NHL. Co takhle slýchávám, tak místní lidé čekali strašně dlouho na nějaký profi tým. Ať už hokej, americký fotbal nebo baseball,” vysvětluje bývalý útočník Pardubic.

Tomáš Nosek se zabydlel v sestavě Golden Knights a od začátku sezony nastupuje většinou ve čtvrté formaci. Díky spolehlivým výkonům navíc pomýšlel i na účast na olympijských hrách. „Věřil jsem si, že bych se na olympijský turnaj mohl probojovat. Bohužel to dopadlo takhle a nakonec nikdo z NHL do Koreje neodjel, je to zkrátka byznys. Myslím si, že to vzalo kredit celé olympiádě,“ myslí si český forvard.

Ve videu se podívejte, co všechno v rozhovoru řekl vůbec první střelec Las Vegas na domácím ledě v NHL.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 na celoplošné Televizi Seznam. Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované