Hlavní obsah

Lávku v Černošicích otevře magistrát o víkendu, pomůžou vzpěry

Lávka v Černošicích.

Reklama

Lidé v Černošicích u Prahy budou moci o víkendu opět formálně využívat lávku, kterou tento týden pražský magistrát preventivně uzavřel.

Článek

Starosta Černošic Filip Kořínek dostal od magistrátu e-mail, že nejpozději v neděli město odstraní zákazové cedule.

„Na základě vyhodnocení výstupů z proběhlých měření ze dne 5. 12. 2017 byl vydán správci pokyn k zajištění podpor na březích dle návrhu obdrženého od autorizovaného inženýra pro pozemní stavby, statiku a dynamiku staveb. Tyto vzpěry lávky by měly dle vyjádření správce být vystavěny nejpozději do neděle 10. 12. 2017. Následně budou z místa odstraněny cedule s upozorněním na uzavření lávky a vstupu výhradně na vlastní nebezpečí,“ napsal v e-mailu zaměstnanec magistrátu Jan Rak.

Magistrát zavřel lávku v Černošicích.Video: Jaroslav Gavenda

Lávka přes řeku Berounku mezi Černošicemi a pražskými Lipenci byla v pondělí večer z bezpečnostních důvodů uzavřena.

Podle starosty Černošic Filipa Kořínka způsobilo uzavření lávky místním obyvatelům značné komplikace, lidé ji totiž používají k cestám na vlak, na poštu i do obchodů. Náhradní trasa v blízkosti neexistuje.

„Černošická lávka je ze 60. nebo 70. let. Dlouhodobě je ve špatném stavu, směřuje ke generální rekonstrukci. V tuto chvíli mám informace, že Praha spíš směřuje ke stavbě nové lávky. To všechno ukazuje na problém, proto je namístě opatrnost. Předpokládám, že se nezvýšilo riziko pádu lávky ze včerejšího dne na dnešní a je to tedy předběžná opatrnost,“ řekl Seznamu starosta Kořínek.

Reklama

Související témata:

Doporučované