Hlavní obsah

Léčivá příroda, varování před sibiřskými mrazy a kočka v balíku

Výběr událostí očima Romana Pecha.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Den očima Romana Pecha.

Článek

Meteorologové vydali varování před silným mrazem. Kvůli ledovému vzduchu ze Sibiře můžou teploty klesnout až na dvacet stupňů pod nulou. V mrazových kotlinách ještě níž. Varování platí hlavně pro východ republiky. Oteplit se má až o víkendu. Na severu Moravy a Zlínsku platí varování před smogem.

Finanční úřad, který od novomanželů požadoval informace o uhrazení svatebních hostin, ničím nepochybil. Tvrdí to ministryně financí Alena Schillerová. A zároveň dodává, že je v pořádku, když úřady nahlíží i do soukromých, citlivých vztahů. Výzvy by ale podle ní mohly být vlídnější a srozumitelnější.

Norští lékaři nepochybují o tom, že příroda uzdravuje. Pro pacienty proto začínají otevírat dřevěné chatky obklopené zelení poblíž největší norské nemocnice v Oslu. Podle tamních lékařů nové pokoje spojené s přírodou zlepší psychický i fyzický stav pacientů, kteří prý mohou čerpat sílu z přírody.

Další dopravní přešlap prince Philipa. Sedmadevadesátiletý vévoda z Edinburghu se proháněl ve svém autě zřejmě nepřipoutaný. Jen dva dny před tím na sebe upoutal pozornost celého světa, když se stal účastníkem dopravní nehody, při které se dva lidé zranili. On sám to odnesl pouze šokem.

Pobouření na sociálních sítích vyvolal případ Tchajwance, který poslal svou kočku do útulku poštou v balíku. Zvíře cestu přežilo bez větší úhony. Protože ale mělo nedostatečný přístup ke vzduchu a bylo dehydrované, dostal muž u soudu pokutu v přepočtu 43 tisíc korun. Jestli by za něco takového u nás vůbec padl trest, to je otázka.

Reklama

Doporučované