Hlavní obsah

Ledecká je před závodem uzavřená ve své bublině, pak se ale rozdá, odmítá kritiku novinářů její manažer

Rozhovor s osobním manažerem Ester Ledecké Viktorem Valtou.Video: Michal Štůsek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Ester Ledecká se na olympijských hrách v Pchjongčchangu zapsala do světové historie, když jako první žena na zimní olympiádě zvítězila ve dvou sportech.

Článek

Její vítězství v superobřím slalomu, o kterém rozhodl náskok jedné setiny vteřiny, šokovalo celý svět. V této disciplíně přitom dosud absolvovala jen devět závodů světového poháru a jejím nejlepším výsledkem bylo 19. místo. Zlatá medaile ve snowboardu v paralelním obřím slalomu už tak překvapivá nebyla. Oběma triumfy Ledecká nenávratně přepsala dějiny sportu.

Přesto se nové české hrdince nevyhnula kritika – ze strany skupiny novinářů jí bylo vyčítáno, že s nimi nekomunikuje a že tak o ní nemohou předat sportovním fanouškům žádné informace, jako to dělají u ostatních sportovců. „Těžko to mohou dělat, když Ledecká před odletem na letišti vzkáže médiím, že se bojí virózy, a proto s nimi mluvit nebude. Anebo pak už v dějišti her oznámí její mluvčí, že Ledecká nebude podléhat systému českého olympijského týmu a nebude se s novináři dál stýkat, i když všichni ostatní sportovci to dělají naprosto běžně a bez problémů,” uvedl v komentáři vedoucí sportovní redakce Českého rozhlasu Miroslav Bureš.

Jako neoprávněnou vnímá tuto kritiku osobní manažer Ester Ledecké Viktor Valta z agentury Sport Invest. „Ta kritika mě trochu mrzela, protože já jsem byl přímo na místě, komunikoval jsem se všeminovináři v hromadné mailové komunikaci, včetně pana Bureše. Dostával informace, proč je tomu tak, kdy bude Ester k dispozici a podobně. Dostal jsem od něj jednu odpověď: Ok, díky. Nic víc,” říká Valta. „Spousta novinářů jezdí za Ester na světové poháry a znají ji, že takhle komunikuje před všemi závody. Je uzavřená ve své bublině a po závodě by udělala cokoliv, rozdá se,” dodává.

Video: Rozhovor s Ester Ledeckou po druhé zlaté medaili

Rozhovor s Ester Ledeckou. Video: Český olympijský tým, Youtube.com

Ester vzbudila pozornost i tím, že na žádném z rozhovorů, včetně obou tiskových konferencí po vítězných závodech, nesundala z očí lyžařské brýle. Po prvním závodě v superobřím slalomu brýle zdůvodnila tím, že s úspěchem nepočítala, a proto se neupravila. Stejný scénář se ovšem opakoval i po závodě v paralelním obřím slalomu na snowboardu, kde byla jasnou favoritkou.

„Ester, jako každá slečna v jejím věku, se chce všem líbit a po závodech není člověk úplně načančaný, jako když se načančá speciálně jen na tiskovou konferenci nebo vystoupení v médiích, tak je to jen z tohoto důvodu,” vysvětluje její počínání Valta a dodává, že do oblečení ani úpravy manažeři víceméně nezasahují.

Počínání a kroky Ester Ledecké nejsou vždy obvyklé a jasné. Jednoznačný je ale fakt, že se z ní na olympiádě v Pchjongčchangu stala světová hvězda. David Trávníček ze společnosti Sport Invest Marketing oznámil, že pro svou svěřenkyni chystají velkou globální smlouvu. „Naším cílem je jedna až dvě velké globální smlouvy. Teď jsme ve fázi, že probíhají první jednání s potenciálními partnery, která jsou zatím v počátku, ale už padly konkrétní nabídky,” vysvětluje Valta s tím, že víc podrobností zatím uvést nemůže.

Reklama

Doporučované