Hlavní obsah

Ledecká po prvním lyžařském sjezdu od olympiády: Na začátku jsem zpanikařila a udělala tři chyby

Rozhovor o závodě s Ester Ledeckou a jejím trenérem Tomášem Bankem.Video: Lucie Hrdličková

 

Reklama

Ester Ledecká skončila ve finále světového poháru v alpském lyžování jedenáctá. Na sjezdové trati ve švédském Aare slavila své už dvaaosmdesáté vítězství Američanka Lindsey Vonnová. Ledecká na legendární americkou lyžařku ztratila 77 setin sekundy.

Článek

Česká obojživelnice, snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká, udělala v závěrečném sjezdu letošní sezony dle svých slov tři chyby, které ji stály lepší umístění. Ve čtvrtečním super-G si věří, trať už zná a po analýze dnešních chyb doufá v medaili.

Sjezd zajela Ester v letošní sezoně nejlépe sedmá. V celkovém hodnocení sezony patří ve sjezdu Ledecké dvaadvacátá příčka, dvojnásobná olympijská vítězka si tak zajistila výhodnou pozici pro následující ročník. Malý křišťálový glóbus za triumf v celkovém pořadí sjezdu získala v dnešním závodě druhá Italka Sofie Goggiaová.

Ledecká podle svých slov nepociťovala v prvním lyžařském závodě od zlatého triumfu v Pchjongčchangu žádný tlak, řada soupeřek jí před závodem gratulovala ke zlaté medaili. Celý telefonický rozhovor s Ester Ledeckou bezprostředně po závodu si poslechněte nahoře ve videu.

Reklama

Doporučované