Hlavní obsah

Ledecká skončila v alpské kombinaci patnáctá

Druhá závodící česká lyžařka Pauláthová skončila na 24. místě.Video: Šimon Felenda, Profimedia.cz

 

Reklama

Ester Ledecká skončila v alpské kombinaci na patnáctém místě. Zajela tak nejlepší individuální výsledek na lyžařském MS. Vyhrála Švýcarka Holdenerová, která vítězství obhajovala. Druhá česká závodnice Pauláthová se umístila na 24. pozici.

Článek

Ledecká dojela v alpské kombinaci patnáctá. Jako první skončila Švýcarka Wendy Holdenerová, která letos titul obhajovala. Na ni ztrácela Ledecká ztrácela téměř tři vteřiny. Šampionát se odehrál ve švédském Aare.

Na to, že slalom Ledecká téměř netrénuje, předvedla velmi dobrý výkon. Kromě Ester Ledecké zastupovala na šampionátu Česko i Kateřina Pauláthová. Skončila na 24. pozici.

Přes to, že Ledecká nezvítězila, má určitě i důvody k radosti. Po té, co se jí nevydařil superobří slalom, ze sebe vymáčkla česká lyžařská hvězda maximum a zajela svůj nejlepší individuální výsledek na lyžařském mistrovství světa. Dosud se jí podařilo dosáhnout nejvýše na dvacáté místo, které obsadila loni ve Svatém Mořici.

V Mořici také poprvé změřila síly s lyžařkami specialistkami. Ledecká je sama o sobě jako závodnice univerzální. To potvrdila na Zimních olympijských hrách v roce 2018. V pouhých dvaceti dvou letech získala zlatou medaili na lyžích i na snowboardu.

Na snowboardu vyhrála celkem devět závodů světového poháru. Dokonce opakovaně ovládla celý SP. Tím ale její úspěchy zdaleka nekončí. Ledecká totiž na mistrovstvích světa v disciplíně bodovala opakovaně. Má dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili.

Reklama

Doporučované