Hlavní obsah

Ledecká visí mezi lyžařskými hvězdami. Je super, že mě registrují, pořád se ale stydím, říká

Ledecká během rozhovoru s novináři v rakouském Altenmarktu.Video: Sport.cz/Jarmila Bastlová

 

Reklama

Ester Ledecká se připojila k těm největším lyžařským hvězdám světového formátu. Na zdi slávy rakouského výrobce lyží Atomic visí její fotografie vedle takových jmen, jako je Mikaela Shiffrinová, Marcel Hirscher nebo Hermann Maier. Dvojnásobná olympijská vítězka z Pchjongčchangu prozradila, proč se stále jako superstar necítí, proč se s ostatními lyžaři moc nebaví, a v rozhovoru přidala i další novinky před začátkem sezony z obou jejích disciplín.

Článek

„Je to úžasné, vždycky jsem si přála tady na té zdi jednou být a vždycky jsem si ji tu prohlížela,” popsala třiadvacetiletá závodnice svou radost z toho, že v hlavním sídle v rakouském Altenmarktu výrobce lyží Atomic visí její fotografie z nejvyššího stupně po olympijském triumfu v super-G.

Ester však stále tvrdí, že s hvězdami, jako je Američanka Mikaela Shiffrinová nebo Marcel Hirscher, do jejichž společnosti se dostala, se srovnávat nemůže. „U mě to byl jeden závod. Oni mají kariéru hrozně dlouhou a oba se drží pořád na špici. Já bych jednou chtěla dokázat to samé.”

Stejně stará Shiffrinová to ale vidí jinak. Američanka vzpomněla na lyžařské brýle, které Ester nesundala ani na tiskové konferenci. „Dokáže být opravdu rychlá na lyžích i na snowboardu, ale je to také velmi cool a zábavný člověk,” myslí si trojnásobná mistryně světa ve slalomu a dvojnásobná olympijská vítězka. Také přiznává, že během olympiády se Amerika kromě úspěchů svých sportovců zajímala právě o úspěch Ledecké. „Lidé se mě pořád ptali: Kdo je ta dívka, která vyhrála ve dvou různých sportech? A já na to: Vážně? Kolik medailí bych musela vyhrát, abyste se ptali také na mě?” směje se Shiffrinová.

Ledecká se svěřila, že během večeře týmu Atomic seděla u stolu právě se Shiffrinovou. „Náš stůl se pořád strašně smál. Ten vedlejší stůl, kde bylo víc lidí, ten byl zticha a my jsme se pořád smáli,” pochlubila se Ester s tím, že na přetřes přišel i drb z Pchjongčchangu, podle kterého měla závod v super-G vyhrát na půjčených lyžích Shiffrinové. „Kupodivu Mikaela se se mnou baví docela často,” přiznává česká závodnice. Hovor ale prý ona sama nezačíná. „Já se stydím, takže jenom odpovídám.”

V rozpacích je Ledecká i z Lindsey Vonnové, která ji prý začala zdravit jako první. „Přijde mi super, že mě vůbec registruje. Ale když jsme na tréninku, tak mám přepnutou hlavu. Řeknu ahoj a jdu si zase po svých. Moc to neřeším.” Právě dvojnásobnou mistryni světa a olympijskou vítězku z Vancouveru v trénincích porážela. Ester si je ale jistá, že třiatřicetiletá Američanka má tolik zkušeností, že ví, že když ji někdo v jedné z tréninkových jízd předjede, nic to neznamená. „To vím i já, a to jsem ještě malé kuře,” směje se Ledecká.

Reklama

Doporučované