Hlavní obsah

Legendární Slash pro Seznam: O aktuálním sólovém turné, vztazích v kapele a plánech s Guns N' Roses

Slash před kamerou Televize Seznam: „Nyní je pro mě prioritou moje turné. Až se vrátím, mám v plánu další spolupráci s Guns N' Roses. Uvidíme, jak to půjde.“Video: Pavol Martaus

 

Reklama

Americký kytarista Slash znovu vystoupil v Praze. Spoluzakladatel formace Guns N' Roses dorazil po čtyřech letech se svým sólovým projektem Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators v rámci turné na podporu jeho čtvrtého sólového alba Living The Dream. V exkluzivním rozhovoru pro Seznam chválil metropoli a popsal své další plány.

Článek

Do Prahy Slash dorazil již mnohokrát a má tu i svá oblíbená místa. „Za chvíli skočíme do jednoho steakhousu, protože náš zvukař má narozeniny. Celkově na Česko moc rád vzpomínám, protože k vám jezdím poměrně často už od devadesátých let. Praha je skutečně nádherné město a pamatuju si, že už jako dítě jsem o něm četl a slýchával. Před čtyřmi lety to tady byla paráda s The Conspirators a v mezidobí i s Guns N' Roses. Je to radost se k vám vracet,“ uvedl legendární kytarista.

The one & only

Klíčovým parťákem je Slashovi již jednu dekádu americký zpěvák Myles Kennedy, který si uznání získal jakožto frontman formace Alter Bridge.

„Poprvé jsem o něm slyšel v roce 2003, když jsme hledali zpěváka pro kapelu Velvet Revolver. Zmínil se mi o něm bubeník Matt Sorum a Myles dokonce vynikal mezi všemi kandidáty, ale pak se už neozval. O pár let později, když jsme značně toužili nahradit Scotta Weilanda, tak Myles měl plné ruce práce v Alter Bridge. Hodně u mě stoupl, když je nechtěl opustit a počkali jsme spíš na lepší podmínky,“ zmiňuje Slash.

Podpora mládeže

Během let Slash spolupracoval s mnoha hvězdnými muzikanty. Na druhou stranu také podporuje mladé kapely a velice si oblíbil třeba švýcarské Zeal & Ardor, se kterými Televize Seznam také natáčela.

„Jejich hudba je luxusní. Pořád mě baví objevovat nové kapely a rád dávám na doporučení ostatních. Když mě něco zaujme, tak to i rád podpořím, protože to dneska rocková hudba nemá vůbec snadné. Zároveň to nemusí být něco podobné tomu, co hraju já. Kvalita je pro mě prioritou, bez ohledu na žánr. A jejich tvorba patří mezi to nejzajímavější, co jsem v posledních letech slyšel,“ vysvětluje nadšeně.

V případě budoucích plánů má Slash jasno. „Nyní je pro mě prioritou evropská část světového turné. To si teď maximálně užívám a žiju jen pro to. Po Evropě následuje Jižní Amerika a letní festivaly. Pak přijdou na řadu Spojené státy a Kanada. Takže to je teď klíčové. Až se vrátím, mám v plánu další spolupráci s Guns N' Roses. Uvidíme, jak to půjde.“

Celý rozhovor nabízíme v úvodním videu. Je součástí Magazínu Slavní, který můžete v premiéře sledovat každou neděli od 21 hodin na Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované