Hlavní obsah

Legenda hokejové Slavie Kolařík se rozloučí ve speciálním derby i se Šmicerem, Kukou či Poborským

Foto: Profimedia.cz

Pavel Kolařík se svou první zlatou medailí pro mistra ligy, se Slavií ji získal v roce 2003.

Reklama

Nevídaných 20 sezon nastřádal v dresu hokejové Slavie obránce Pavel Kolařík. V sobotu se v exhibičním derby rozloučí s kariérou. A na ledě se spolu s ním objeví celá řada hokejových, ale i fotbalových hvězd doby nedávno minulé.

Článek

„Leo Gudas kvůli té akci přijede dokonce až odněkud z Rumunska, kde teď dělá trenéra," láká na účast populárního „tvrďáka“ 90. let jeden z organizátorů akce Pavel Kuka, pro změnu fotbalový vicemistr Evropy z roku 1996.

Velkolepá exhibice nazvaná Poslední derby Pavla Kolaříka se koná v sobotu 10. listopadu od 18:30 na zimním stadionu v Edenu.

„Na derby se člověk vždycky těšil a tohle bude pro mě obzvlášť speciální, protože bude moje poslední. Bude zábava zahrát si s bývalými spoluhráči a také s fotbalisty, jsem zvědav, jak jim to na ledě půjde," usmívá se 46letý chlapík, který ještě loni za Slavii nastupoval.

V jejím dresu absolvoval 20 sezon, jež ověnčil dvěma mistrovskými tituly (2003, 2008), ze tří extraligových sezon má stříbro coby poražený finalista.

V roce 2003 si zahrál i na MS ve Finsku (4. místo) a do jeho životopisu patří i 23 zápasů za Boston Bruins, kde se v jednom týmu setkal například s Paulem Coffeym, jedním z nejproduktivnějších obránců světové hokejové historie.

Kolaříka podpoří v jeho posledním derby ve slávistickém dresu hvězdy jako Jaroslav Bednář, Roman Červenka, Tomáš Vlasák či Viktor Ujčík, z fotbalistů nastoupí, tentokrát na bruslích, Vladimír Šmicer, Luboš Kubík či reprezentační kouč Jaroslav Šilhavý. A Pavel Kuka by se měl s Romanem Málkem střídat v brance. „Budu se snažit, abych neudělal ostudu, protože mě to strašně baví, ale vůbec to neumím,“ směje se Kuka, ve fotbale člen Klubu ligových kanonýrů.

Na sparťanské střídačce se objeví namátkou František Kučera, Petr Ton či Jaroslav Hlinka, z fotbalistů tým posílí Karel Poborský, Jiří Novotný či Horst Siegl.

„Doufám, že přijde hodně lidí a všichni si to spolu užijeme," říká Kolařík, jehož dres číslo 72 už visí pod stropem haly mezi vyřazenými dresy dalších klubových legend.

Reklama

Související témata:

Doporučované