Hlavní obsah

Legenda o „hloupém" telefonu pokračuje. Sociální sítě se baví návratem Nokie 3310

Legenda o „hloupém" telefonu pokračuje. Sociální sítě se baví návratem 3310Video: Anita Baselová

 

Reklama

Sociální sítě zaplavily reakce na obnovení prodeje legendární Nokie 3310. Už na konci února bude staronový model představen na veletrhu ve Španělsku.

Článek

Na pultech obchodů se již brzy objeví jeden z nejpopulárnějších telefonů v historii mobilního světa - Nokia 3310. Poprvé ho finská firma uvedla na trh v roce 2000. Do prodeje se dostala před Vánoci a nákupní horečka tohoto modelu pokračovala i v dalších letech.

O novodobou 3310 pravděpodobně bude velký zájem i v době chytrých telefonů. Sociální sítě zaplavily pozitivní reakce a obrovské množství parodií vyzdvihujících kvality původního modelu (podívejte se na video v úvodu článku).

Dodnes nepřekonaná

Nokia 3310 je z pohledu prodaných kusů jedním z nejúspěšnějších modelů mobilních telefonů. Prodalo se jí 136 miliónů kusů. Nemůžou jí konkurovat ani iPhony nebo nejnovější modely jihokorejského Samsungu.

Proto se společnost MHD Global, která má výrobu mobilů Nokia na starosti, rozhodla, že velkou slávu „hloupého” telefonu oživí. Už na konci února by měla být 3310 představena ve Španělsku na největším mobilním veletrhu MWC.

Za reinkarnaci 1 500 korun

Původní model neměl dokonce ani fotoaparát a kromě tlačítkové klávesnice sázel ještě na 1,5palcový displej s rozlišením 84 x 84 obrazových bodů.

To jsou dnes již dávno překonané parametry. Jakou výbavu ale novinka nabídne, zatím není zcela jasné. Pravděpodobně ale bude mít kvalitnější displej, USB připojení a fotoaparát. Cena by se měla pohybovat okolo 1 500 korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované