Hlavní obsah

Legendy italského fotbalu končí v reprezentaci, Buffon se loučil v slzách

Společně s Buffonem končí v reprezentaci i Barzagli a De Rossi.Video: Josef Mačí

 

Reklama

Itálie nepostoupila na mistrovství světa a fanoušci chtějí hlavu trenéra Giampiera Ventury.

Článek

Italští fanoušci mají jasno - za krach Itálie v baráži o postup na mistrovství světa v Rusku může trenér Giampiero Ventura. Ten nedokázal vymyslet nic na švédskou defenzivu, která Italům nepovolila v dvojzápase ani jedinou gólovou radost, a severský autobus zaparkovaný ve vápně si dojel pro potřebnou remízu 0:0. V součtu Švédsko vyhrálo nejtěsnějším výsledkem 1:0.

„Ne, zatím jsem nerezignoval, protože jsem ještě nemluvil s prezidentem (pozn. red.: italského fotbalového svazu). Musím se omluvit za výsledek. Rozhodně ne za odhodlání, za vůli hráčů, ale za výsledek, který je tím hlavním. To vím,” řekl na tiskové konferenci italský kouč.

Už během zápasu byla atmosféra na San Siru sklíčená. Více než podpora byla z fanoušků cítit frustrace. Ta se ke konci utkání mísila se smutkem, protože hodiny odtikávaly nejen naději „squadry azzury“ na vstřelení branky, ale i poslední minuty 39leté italské legendy mezi třemi tyčemi - Gianluigiho Buffona. Spolu s ním skončili v reprezentaci také Andrea Barzagli, Daniele De Rossi a patrně se k nim připojí i Giorgio Chiellini.

Twitter: Všichni Bianconeri jsou s tebou Gianluigi. Jsi pýchou našeho národa a nejlepší brankář na světě.

Reklama

Související témata:
Giorgio Chiellini

Doporučované