Hlavní obsah

Lego Star Wars pokořilo výstavou figurek Guinnessův rekord. Pomohlo i Česko

Expozici celkem tvořilo 36 440 figurek.Video: Karolína Štuková, Reuters

 

Reklama

Výstava postaviček Stormtroopera v Chicagu, kterých společnost Lego shromáždila rekordní počet a připsala si tak na své konto titul v Guinnessově knize rekordů, vznikla u příležitosti 20. výročí Lego Star Wars.

Článek

Pořadatelé použili celkem 36 440 figurek na sestavení obrazce velké helmy známého vojáka Impéria. Vzniknout novému rekordu pomohlo 12 pracovníků a 16 hodin práce.

„Opravdu jsme chtěli něco, co by bylo nezapomenutelné,“ říká Michael McNally, manažer společnosti Lego. „Mnohokrát už jsme postavili s našimi profesionálními staviteli opravdu velké věci, takže jsme si mysleli, že bychom tentokrát mohli trochu zmenšit měřítko a zaměřit se na minifigurky. Ty se v průběhu let staly nedílnou součástí Lego Star Wars. Vzniklo více než tisíc různých verzí minifigurek Star Wars, takže jsme si mysleli, že by to byl skvělý způsob, jak oslavit takové výročí.”

Jako rytíři Jedi. Duel se světelným mečem je oficiálně součástí šermu

Jsou si podobní a nešikovní. Vědci se rozhodli pojmenovat pavouky podle stormtrooperů ze Star Wars

Společnost již dříve získala Guinnessův titul, ale tohle byl první pokus o montáž minifigurek v USA.

„Než jsme se do montáže mohli pustit, společnost musela zjistit, jestli má dostatek zásob. Volali jsme našim kolegům do České republiky, aby zajistili zásoby,” říká McNally. „Ukázalo se, že postaviček je dostatek, abychom mohli zlomit světový rekord. Navíc mezi použitými postavičkami stojí i stormtroopeři, kteří patří do jednoho z pěti pamětních setů, jež byly vyrobeny jen pro letošní 20. výročí,” dodává McNally.

Reklama

Související témata:

Doporučované