Hlavní obsah

Lékař amerických gymnastek dostal další trest. Ve vězení má strávit celkem 300 let

Larry Nassar dostal za sexuální obtěžování další trest, tentokrát 40 až 125 let za mřížemiVideo: AP

 

Reklama

Bývalý lékař amerických gymnastek Larry Nassar byl za sexuální obtěžování odsouzen k dalším 40 až 125 letům vězení. Celkem tak trest čtyřiapadesátiletého lékaře vzrostl na 300 let odnětí svobody.

Článek

Larry Nassar, který měl jako lékař na starost mimo jiné i tým amerických gymnastek, čelil v pondělí dalšímu slyšení u soudu. Za sexuální zneužívání mladých sportovkyň dostal čtyřiapadesátiletý lékař trest 40 až 125 let za mřížemi.

Pondělní soud se zabýval Nassarovým působením v prestižním tréninkovém centrum Twistars v americkém státě Michigan. Nassar si vyslechl mimo jiné i obvinění z toho, že do dívek pronikal holýma rukama bez rukavic.

Nassar se za své činy pokusil omluvit. „Nedokážu vyjádřit hloubku a šíři toho, jak moc se omlouvám všem zúčastněným,” uvedl Nassar. Soudkyně Jannice Cunnighamová však jeho omluvu zpochybnila. „Nejsem přesvědčena, že jste opravdu pochopil, že to, co jste udělal, bylo špatné, a jaký dopad to má na oběti, jejich rodiny a přátele,” uvedla ve své řeči soudkyně.

Pro Nassara je to tak v pořadí již třetí trest, který ho odsuzuje k doživotnímu pobytu ve vězení. V prosinci loňského roku byl za držení dětské pornografie odsouzen k 60 letům vězení. V lednu pak obdržel trest ve výši až 175 let vězení za obtěžování amerických reprezentantek v gymnastice. Byly mezi nimi například i olympijské vítězky Aly Raismanová a Jordan Wieberová. S obviněním proti lékaři přišlo během všech slyšení přes 265 žen. Některé ze svědkyň vypověděly, že se se sexuálním obtěžováním ze strany Larryho Nassara setkaly již v devadesátých letech minulého století.

Reklama

Doporučované