Hlavní obsah

Lenka Filipová vydala po 15 letech nové album: „Je to taková moje zpověď“

Lenka Filipová a její nové album Oppidum.Video: Barbora Marková

 

Reklama

aktualizováno •

Lenka Filipová vydává nové album. Nazvala ho Oppidum a inspirovala se na něm keltskou hudbou. Písničky vycházejí z irského, anglického, bretonského i skotského folkloru a jsou nazpívané ve čtyřech jazycích. Zpěvaččinou nejmilejší písní se stala Na cestě, jejíž text napsal David Stypka.

Článek

Balady, jak zpěvačka doufá, posluchače přenesou do pradávných lesů, hor a moří. Velmi niterné album pokřtila v pražském Jazz Docku a přiznala, že poslední roky pro ni nebyly jednoduché. „Život nebyl úplně hladkej, čí je? Jsme tady přece ve škole, ale ty poslední roky a měsíce byly hodně jako na houpačce, jak emočně, tak zdravotně, tak jsem si opravdu vyzkoušela, jaké to je, když jsem předchozí varovné signály neregistrovala.“

Lenka Filipová si dala na čas. Na novou desku jsme si museli počkat 15 let. „Já si myslím, že ta doba zase nebyla tak dlouhá. Mně to vůbec nepřišlo, že bych měla si říkat, teď nějak stagnuji nebo nic nedělám. Byla to jedna z nejtěžších desek, co do zpívání a zvládnutí jazyků, ale velmi plynule jsem na tom pracovala,“ směje se.

Lenka na desce zpívá hned ve čtyřech jazycích a ústřední píseň Na cestě se stala vlajkovou lodí celého alba. Veřejnosti novou desku představí v rámci turné, které odstartuje na jaře příštího roku. Do té doby se hodlá věnovat rodině a odpočívat. „Víte, já jsem takovej poživačník. Ráda spím, ráda jím, ráda vařím. Mám ráda rodinu, to znamená, že mi dělá velkou radost, když si s dcerou uděláme dámskou jízdu, nebo jsme jen samy doma, něco si uvaříme a povídáme si,“ prozradila zpěvačka něco málo ze svého soukromí.

Zajímá vás celá reportáž? Podívejte se na úvodní video. Magazín Slavní sledujte každou neděli na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované