Hlavní obsah

Leo Macenauer pokračuje v rodinné tradici krejčovství

Rozhovor s Leo Macenauerem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jako malý chtěl být profesionálním basketbalistou, nakonec se ale Leo Macenauer nechal zlákat krejčovinou a dnes je výraznou osobností oboru.

Článek

„Máme to v rodině, můj děda byl ředitel jedné divize OP Prostějov, když firma ještě existovala. Máma i táta jsou také v oboru. Ačkoliv jsem to původně vůbec nechtěl dělat, chtěl jsem být basketbalistou, tak ale když jsem šel na střední, věděl jsem, že se budu moct obrátit na rodiče. A to se stalo,“ přibližuje svůj příběh pánský krejčí Leo Macenauer.

Zkušenosti postupně sbíral i v zahraničí. A to dokonce ve velkých oděvních domech. „To je pravda, to pro mě bylo docela štěstí. V prváku na vysoké škole jsem byl na stáži u Calvina Kleina. Jsem rád, že jsem to zažil takhle brzo, protože jsem si uvědomil, že bych to chtěl zažít trochu jinak. Bylo tam hodně kompetitivní prostředí,“ říká Leo Macenauer.

„Myslím si, že na tom nejsme vůbec špatně. My Češi umíme věci perfektně vyrobit, ale zaostáváme v sebepropagaci. Nechci se nikoho dotknout, ale Američané jsou perfektní v tom prodat nedokonalou věc. Češi vyrábí skvělé věci a neumí je zpropagovat,“ vysvětluje rozdíl mezi českým módním trhem a zahraničím Leo Macenauer.

Více o módě a o tom, jak prodává příběh, se dozvíte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované