Hlavní obsah

Leoše jsme regulérně vydírali. Čtyři měsíce jsem byl za parchanta, přiznává Kazma

„Na internetu jsou lidé tak oploštělí, že jsme museli jít trochu na čáru, možná i trochu přes ní,“ říká Kazma ve Výzvě ke kauze „Marešovo Ferrari“.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V prvním televizním rozhovoru po zveřejnění nové One Man Show, Kazma vyvrací spekulace o tom, jak se dodatečně upravoval scénář k jeho provokativní mystifikaci s Leošem Marešem.

Článek

„Bojím se, že teď dostanu od Leoše pěstí,“ říká v nadsázce internetový showman Kamil Bartošek alias Kazma, když mluví o tom, co všechno prováděl Marešovi v rámci své mnohaměsíční mystifikace. Ta v naprostém utajení směřovala od počátečního chycení Leoše Mareše do pasti a drsného vymáhání jeho osmimilionového ferrari až k masivní kampani, aby lidé nebyli lhostejní a zastavovali u dopravních nehod.

Anketa

Na čí jste straně?
Na Kazmově
55,3 %
Na straně Leoše Mareše
44,7 %
Celkem hlasovalo 17630 čtenářů.

„I Leoš žil celou dobu v tom, že jsme parchanti. I on to teď musí vstřebat, nějakou dobu to bude trvat. Doufám, že až to vstřebá, tak si zajdeme na pivo,“ říká Kazma ve Výzvě, proč si s Marešem po odvysílání One Man Show na Stream.cz ještě ani nezavolali. „Nechtěli jsme mu způsobit trauma (s inscenovanou dopravní nehodou, pozn. red.), ale byli jsme nuceni jít za čáru.“

Kazma po odvysílání pořadu na Streamu čelí nejen na sociálních sítích řadě pochybností, zda opravdu vlákání Mareše do pasti a vymáhání jeho luxusního vozu mělo od samého začátku chvályhodný záměr. Ve Výzvě vyvrací konkrétní spekulace týkající se například pozdějšího založení internetové domény 1z10.cz, která se stala hlavním nosičem kampaně.

Ve Výzvě Kazma mluví i o tom, kdy do svého projektu vtáhl ministra dopravy Dana Ťoka a Besip a kdo a jak celou kampaň na pomoc obětem dopravních nehod zaplatil, když to z prodeje Marešova ferrari být nemohlo (Leoš Mareš totiž odmítl uznat, že prohrál sázku, a auta se ve prospěch Kazmy nevzdal).

I tátovi jsem musel říkat: „Musíš mi věřit, bylo to jinak“

Od Marešova vtažení do fingované nehody koncem dubna byl Kazma vnímán jako cynický vyděrač a stal se terčem spousty nenávistných komentářů. „Byly to tvrdé čtyři měsíce, kdy veřejnost žila v domnění, že jsme parchanti. Zakázal jsem si to číst. Ten tlak byl ale obrovský. Každý mi to říkal, každý se mě na to ptal,“ říká Kazma s tím, že pointu nemohl nikomu vyzradit. „Věděli to jen nejbližší, lidé v našem týmu, rodina… Volal mi například táta, že jsme Leošovi ublížili, tak jsem mu řekl: Musíš mi věřit, bylo to trochu jinak.“

Z nenávistných komentářů na sociálních sítí nakonec vznikla druhá „větev“ jeho nové One Man Show – apel na lidi, aby nepodléhali takzvanému internetovému hrdinství, kdy velice snadno a okamžitě útočí na ostatní a zasypávají je nenávistnými vzkazy.

„Vzali jsme ty komentáře, ten hnůj, a přetočili to v hezkou věc,“ vysvětluje Kazma, kdy a jak vznikl nápad na písničku Cizí zeď, která je součástí jeho show a hned po odvysílání se stala hitem internetu. Desítky zpěváků různých žánrů, včetně Ewy Farné, Lucie Bílé, rapperů Kata nebo Majka Spirita, v ní zpívají o tom, že „každý jen plodí další jed a to, že každý máme svůj hlas, neznamená, že musí soudit nás“.

Kazma ve Výzvě odkrývá zákulisí vzniku songu, včetně toho, jak se podařilo dát dohromady například Tomáše Kluse a Richarda Krajča, o nichž je známo, že je zásadně rozděluje názor na Andreje Babiše.

V rozhovoru mluví Kazma i o mnohaměsíčních přípravách celé One Man Show, jak se chystá na další projekty a jaké plány má s Milošem Zemanem na Hradě.

Rozhovor s Kazmou najdete ve videu umístěném nahoře.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Seznam Zprávy i na Facebooku.

Reklama

Doporučované