Hlavní obsah

Lepší zítřky pro centrum Prahy a poslanec Feri se omlouvá za rasismus

Den očima Valérie Dvořákové.Video: Valérie Dvořáková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Události dne 20.9.2019 vybírala redaktorka Valérie Dvořáková.

Článek

Konec obřím pandám, pozlaceným umělcům i bublinám. Vedení Prahy schválilo změnu vyhlášky o pouličním umění, takvazném buskingu. Kostýmy z pražského centra zmizí do patnácti dnů. A s nimi i dělání bublin. Podle magistrátu totiž znečišťuje chodníky. Pražanům se tak v centru bude žít zas o trochu lépe. Vystupující nesmí omezovat průchod chodců, vstup do budov a ke vchodům do metra.

Kanadský premiér Justin Trudeau čelí veřejnému lynči za fotku se zatmaveným obličejem. Za 18 let starý snímek z karnevalu s arabskou tématikou se veřejně omluvil. Na skandál pak reagoval i český poslanec Dominik Feri a raději se předem omluvil za své podobné fotografie.

Dokažte nám, že neexistujeme – německé město vyzvalo vtipálky o předložení důkazu za milion eur. Město Bielefeld vyhlásilo soutěž o 25 milionů korun za podmínky, že vítěz prokáže, že místo doopravdy neexituje. Tvrdí to totiž populární spiklenecká teorie. Nikdo ale nevyhrál. A tak si město může oddychnout a starosta na počest vztyčil 600kilogramový pomník.

Na další události se můžete podívat ve videu k článku.

Reklama

Související témata:

Doporučované