Hlavní obsah

Lesbický pár napadli a okradli v Londýně čtyři muži poté, co se ženy odmítly políbit

Dvě ženy byly zmláceny čtyřmi muži. Odmítly se políbit.Video: Petr Juna

 

Reklama

Čtyři muži ve věku 15 až 18 let v noci na pátek zaútočili na dvě ženy a surově je zbili. Důvodem pro útok bylo to, že se pár odmítl políbit. O incidentu informoval server BBC.

Článek

Začalo to oplzlostmi, agresivitou a homofobními řečmi. Skupina mladých mužů v londýnském nočním autobuse zahlédla, že dvě opodál sedící ženy jsou pravděpodobně homosexuální orientace. Napadeným ženám nepomohlo ani to, že se snažily situaci odlehčit.

Muži po nich po čase začali házet mince a nutit je do polibku. Když toto pár odmítl, odtáhli jednu z žen do uličky autobusu a začali ji bít. Její přítelkyně se snažila své partnerce pomoci, ale sama se tak stala cílem pro vybití agrese. Obě ženy skončily zakrvácené a s blíže nespecifikovanými poraněními hlavy.

Po spolupráci s provozovatelem autobusové linky policie dopadla čtyři podezřelé. Ti nyní budou čelit výslechům, v případě prokázání viny jim hrozí tresty za krádež a těžké ublížení na zdraví.

Incident odsoudili politici napříč politickým spektrem, svou soustrast vyjádřila například premiérka Theresa Mayová nebo předseda labouristů Jeremy Corbyn. V Británii se dlouhodobě zvyšuje počet homofobně motivovaných útoků. Podle údajů metropolitní policie mezi lety 2014 a 2018 vzrostl počet těchto činů téměř o tisíc za rok.

Reklama

Doporučované